Tessa Wullaert

Word fan van Tessa Wullaert!
Facebook
RSS Feed van Tessa Wullaert

Tessa Wullaert, hét uithangbord van de Belgian Red Flames

door Aernout Van Lindt
0 reacties

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Tessa Wullaert.

Tessa Wullaert werd op 19 maart 1993 geboren in Tielt. Net als haar vader en broer is ze geboren met de liefde voor de bal: op haar vijfde maakte ze al indruk bij de duiveltjes van Wakken.

Gestaag klom ze op in de West-Vlaamse clubs (Ingelmunster, Harelbeke, Zulte Waregem) en al snel viel ook een uitnodiging voor de jonge Red Flames in de bus. Via de U15, U17 en U19 maakte ze ondertussen al een vijftal jaar deel uit van de Belgian Red Flames.

Topschutster & Assistenkoningin

Bovendien is ze met 31 doelpunten nu al topschutster aller tijden van de Flames - ze scoorde zelfs al meer dan Voorhoof en Van Himst. Het doel weet de kattenrappe aanvalster maar al te goed staan, al was ze op weg naar het EK in Nederland ook assistenkoningin bij de Red Flames én van de hele EK-voorbereiding.

Op clubniveau trok ze op haar 19e weg uit West-Vlaanderen om na een jaartje bij Anderlecht drie seizoenen lang alles kapot te spelen met Standard. Een Supercup in de BeNe League, de BeNe League zelf, een Sparkle voor beste voetbalster, de Bottega Player of the Year van de BeNe League, drie landstitels, ...

Geen wonder dus dat ook de topploegen vaak kwamen scouten op de Académie Dreyfus in Angleur, op zo'n vijf kilometer van Sclessin. En ze kaapten Wullaert ook weg, want sinds de zomer van 2015 maakt de Vlaamse het mooie weer in Wolfsburg.

Na twee seizoenen tekende ze daar bij voor nog een derde seizoen volgend jaar. Ze speelde al een finale van de Champions League, won de Duitse beker twee keer én een keer de Bundesliga.

Ploegen

01/07/2013 - 26/05/2015 Standard de Liège - Dames
01/07/2012 - 30/06/2013 Anderlecht - Dames

Nieuws

 
  •  

Info

Naam Wullaert
Voornaam Tessa
Geboortedatum 19/03/1993
Positie Aanvaller
Nationaliteit België
  Wedstrijden Wedstrijden 12
  Aantal keer titularis Aantal keer titularis 12
  Aantal keer vervangen Aantal keer vervangen 1
  Gespeelde minuten Gespeelde minuten 1057
  Gele kaarten Gele kaarten 1
  Rode kaarten Rode kaarten 0
  Goals Goals 5
  Owngoals Owngoals 0
  Penalty Penalty 0
  Assists Assists 3