porPortugal
belBelgiƫ
Datum: 24/10/2017 18:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 2
Belgian Red Flames gaan door op het elan en pakken nu ook de drie punten in Portugal

Portugal - Belgian Red Flames eindigt op 0-1 dankzij Tine De Caigny

Belgian Red Flames gaan door op het elan en pakken nu ook de drie punten in Portugal
Foto: © photonews

Opdracht volbracht voor de Belgian Red Flames. Op bezoek bij Portugal werd ook de derde WK-kwalificatiewedstrijd tot een goed einde gebracht. Een kopbalgoal van Tine De Caigny was voldoende voor de 9 op 9.

Na de krappe 3-2 zege tegen Roemenië was het aan de Belgian Red Flames om ook in en tegen Portugal een resultaat neer te zetten. Met 9 op 9 zouden ze op een perfecte wijze 2017 kunnen afsluiten én zo alles in handen houden richting WK 2019 in Frankrijk.

De echte topmatchen tegen Italië staan beiden in 2018 op de planning, nu al komaf maken met de andere concurrenten was alvast een belangrijk doel. En dus moest er in Penafiel eigenlijk gewoon gewonnen worden. Bondscoach Serneels stuurde niet bij na de match van vrijdag, Aline Zeler verving wel de zieke Nicky Van den Abbeele.

Kopbal De Caigny

De eerste helft baarde een muis. De Flames kwamen wel met een paar halve kansjes met Cayman en Wulalert - afgefloten voor erg nipt buitenspel - en veel strijd tegen een stevig Portugal, maar een doelpunt zat er niet in. Davinia Vanmechelen kwam slecht neer na een kopbal en werd afgevoerd met een enkelblessure, meteen het belangrijkste nieuws van die eerste 45 minuten.

De tweede helft kon dan weer niet beter beginnen: de eerste corner van Wullaert werd aan de eerste paal door De Caigny in doel gekopt. Daarna konden de Flames de tweede helft al bij al rustig uitspelen, de Portugezen werden eigenlijk nooit écht gevaarlijk. 9 op 9 voor de Belgen, opdracht volbracht en nu op naar 2018.

Opstellingen

Belgiƫ Belgiƫ

  Speler G Beoordeel
Odeurs Justien 90' -
Deloose Laura 90' -
De Neve Laura 90' -
Zeler Aline 90' -
Philtjens Davina 90' -
De Caigny Tine āš½ 90' -
Biesmans Julie 90' -
Vanmechelen Davinia 44' -
Cayman Janice 90' -
Wullaert Tessa A 90' -
Van Gorp Elke 67' -
  Bank G Beoordeel
Coryn Jana 90' -
Daniels Yana   23' -
Lemey Diede -  
Coutereels Maud -  
Onzia Lenie -  
Wajnblum Lola -  
Tison Charlotte -  
Herbeleef Portugal - Belgiƫ