cluClub Brugge
andAnderlecht
2-0
Ruud Vormer (pen) 57'
3-0
Jelle Vossen (pen) 73'
4-0
Datum: 17/12/2017 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Swingend Club Brugge maakt Anderlecht belachelijk met forfaitscore, titel lijkt beslist
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 1 reacties

Club Brugge dendert over de witte konijnen van Vanhaezebrouck

Swingend Club Brugge maakt Anderlecht belachelijk met forfaitscore, titel lijkt beslist
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck verraste met zijn opstelling in Brugge, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Club Brugge ging er los overheen en smeerde de recordkampioen een enorm pijnlijke 5-0 nederlaag aan. Meteen de ruimste overwinning van Club tegen de rivaal ooit.

Dat Hein Vanhaezebrouck zou verrassen, hadden we verwacht, maar dat hij ons op zóveel posities in snelheid zou pakken, niet. Kums zou wel spelen, ondanks zijn fysieke ongemakken van tijdens de week. Maar dat Trebel en Kara voldoende fit zouden geraken voor deze topper, was een andere zaak. Geen van beide had getraind.

Robert wie?

Dé grootste verrassing, daar in het kolkende Jan Breydelstadion, was de basisplaats voor Robert Beric. Robert wie? Weet u nog, die andere spits van Anderlecht naast Harbaoui en de geschorste Teodorczyk? Nog niets? Wel: Sloveen, gehuurd van Saint-Etienne, 26 jaar, spits. Voila, nu bent u ook mee.

Ivan Leko koos er van zijn kant voor om Clasie toch op de bank te houden, Nakamba kwam zo opnieuw in het team. Na een tifo, wat spotten met Hein en een bepaalde geloofsovertuiging, ging de bal eindelijk aan het rollen op Jan Breydel.

Hanni laat het liggen

Het werd een beetje een veldslag zonder al te grote kansen, maar Club Brugge nam wel de bovenhand. Beric verloor heel wat duels en ook achterin stond het niet al te stevig bij Anderlecht. Toch overleefde paarswit de eerste 44 minuten zonder kleerscheuren.

Meer nog, na een goeie actie van Trebel en Gerkens kreeg Hanni dé kans om de bal rustig in doel te werken. Maar de Algerijn wou in een vlaag van zinsverbijstering nog afleggen voor Beric. Uiteraard zat er nog een Club-speler tussen. Hanni werd meteen collectief afgemaakt op Twitter.

Voor de Anderlecht-supporters moest het ergste echter nog komen. Een uitstekende Vanaken en Wesley propelleerden Club naar voren en na een prachtige actie op rechts zwiepte Vormer de bal voor doel. Diaby nam dankbaar de vijftiende assist van de Brugse kapitein aan en knikte binnen. 1-0 op slag van rust.

Het werd diep in de extra tijd nog wat erger toen Boeckx aan het klungelen sloeg. Hij kwam uit, maar trapte de bal tegen Spajic. Diaby, die de laatste weken écht moeilijk tot scoren kwam, kon voor een leeg doel echt niet meer missen. 2-0 bij de rust en wij wilden wel eens een vlieg in die paarswitte kleedkamer zijn.

Club maakt het helemaal af

Anderlecht kwam met dezelfde elf uit de kleedkamer, maar al na zeven minuten bleek Vanhaezebrouck niet tevreden. Terwijl zij klaarstonden om Hanni en Trebel -om het bleekst- te vervangen, lag de 3-0 tegen de touwen. Diaby was het schijfje Gouda in de sandwich bij Obradovic en Spajic, Delferrière legde de bal op de stip. Vormer miste niet.

Match gespeeld, dus. Daarna speelde Club nog wat met Anderlecht als een kat met zijn prooi. Vooral de dribbel van Stefano Denswil was een kaakslag in het gezicht van de Brusselaars. En de titel? Die is voor Club, schrijf het maar op, play-offs of geen play-offs. We zien simpelweg geen enkel team dit Brugge nog bedreigen. O ja, het werd nog 5-0 via eerst Vossen op penalty en daarna Vanaken met de kop. Wat een blamage.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Butelle Ludovic 90' -
Poulain Benoit 90' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano 90' -
Cools Dion 90' -
Limbombe Anthony 90' -
Nakamba Marvelous 90' -
Vormer RuudA 77' -
Vanaken Hans 90' -
Diaby Abdoulay ⚽ ⚽ 74' -
Wesley 65' -
  Bank G Beoordeel
Vossen JelleA 25' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 16' -
Clasie Jordy 13' -
Hubert Guillaume -  
Refaelov Lior -  
Decarli Saulo -  
Vanlerberghe Jordi -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 5
Spajic Uros 90' 4
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 4
Obradovic Ivan   90' 3
Dendoncker Leander 90' 4
Appiah Dennis   90' 5
Kums Sven 90' 3
Trebel Adrien 57' 5
Gerkens Pieter 90' 4
Hanni Sofiane 58' 5
Berič Robert 90' 5
  Bank G Beoordeel
Bruno Massimo 33' 6
Chukwuemeka Onyekuru Henry 32' 4
Cools Kobe -  
Harbaoui Hamdi -  
Sá Josué -  
Sambi Lokonga Albert -  
Sels Matz -  
Herbeleef Club Brugge - Anderlecht

Vooraf