Datum: 24/02/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Kehrweg Stadion

Eupen (mét 10 man!) doet schitterende zaak in degradatiestrijd, in Mechelen balen ze als een stekker

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Eupen (mét 10 man!) doet schitterende zaak in degradatiestrijd, in Mechelen balen ze als een stekker
Foto: © photonews

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Eupen heeft een levensbelangrijke thuiszege geboekt in de bloedstollende degradatiestrijd. 'De Panda's' van Claude Makélélé versloegen Lokeren met 3-2 in een wel héél attractieve pot. De grote held? Ervaren rot Luis García (37), die voor de winning goal zorgde.

Bon, 1-1 in Mechelen dus wisten ze bij Eupen wat er moest gebeuren: winnen thuis tegen Lokeren. In dat geval kregen we zowaar een ex aequo in de kelder van het klassement. Claude Makélélé kon vanavond wel geen beroep doen op topschutter en aanjager Mbaye Leye, die zat geschorst op het strafbankje. In zijn plaats de Fransman Florian Raspentino.

Snelle koude douche

De start van 'De Panda's - een bedreigde diersoort in eerste klasse - was wel dramatisch want al na zes minuten zorgde Guus Hupperts voor een koude douche. Heerlijk hoe de Nederlandse winger de bal in de verste hoek plaatste. Van Crombrugge verslagen. De thuisploeg van slag, maar de eerste grote kans was wel meteen prijs voor Eupen. Raspentino zag zijn kopbal op een messcherpe voorzet van Nils Schouterden voorbij Verhulst in doel vallen. 1-1, de Kehrweg ineens wakker!

Bij Lokeren waren ze het noorden kwijt en de 2-1 had er al snel kunnen komen via een verschroeiende vrije trap van Luis García. De 37-jarige Spanjaard dwong Verhulst tot een noodzakelijke redding. Het was slechts uitstel van executie want de lichtvoetige Ocansey vond na prima werk van Schouterden een gaatje om te trappen en deponeerde de bal laag in de verste hoek. 2-1, de zotte Ghanees door het dolle heen.

Dramatisch begin tweede helft

Na de rust meteen een domper voor Eupen, dat uitblinker Raspentino zag uitvallen en dat leek het begin van het einde. Tien minuten in de tweede helft stond het immers gelijk. Robin Söder met een fikse pegel en Van Crombrugge kon het leer niet klemmen. De kwikzilveren Cevallos uit Ecuador was uitstekend gevolgd om de gelijkmaker in het dak van het doel te knallen. 2-2, alles te herdoen voor Eupen.

De thuisploeg gaf echter niet op en bleef op zoek gaan naar de belangrijke winnende treffer. Klein probleempje: Silas Gnaka liet zijn ploeg ruim tien minuten voor tijd in de steek toen hij zijn tweede gele pakte. De dader had dubbele pech want hij blesseerde zich bij die actie ook nog eens. Eupen in de touwen? Helemaal niet want even later stond het zowaar 3-2. Ervaren rot Luis García zag een vrije trap rechtstreeks in doel belanden, niemand had het leer geraakt. 3-2 en daar bleef het ook bij, Eupen doet een gouden zaak. Mechelen baalt.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Tirpan Mickaël 90' -
Gnaka Silas   77' -
Blondelle Siebe 90' -
Peybernes Mathieu 90' -
Ocansey Eric 90' -
Mulumba Rémi   90' -
García Fernandez Luis 90' -
Schouterden Nils A A 90' -
Raspentino Florian 50' -
Koné Mamadou 90' -
  Bank G Beoordeel
Toyokawa Yuta 40' -
Valiente Hernández Marc -  
Wagué Moussa -  
Diagné Niang Diawandou -  
Niasse Babacar -  
Loties Jordan -  
Castro-Montes Alessio -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Van Moerzeke Gil   46' -
Maric Mijat 90' -
Filipović Jakov 90' -
Skúlason Ari   90' -
Overmeire Killian 90' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco 90' -
Marecek Lukas A 90' -
Hupperts Guus 85' -
Söder Robin 90' -
De Ridder Steve 90' -
  Bank G Beoordeel
Mpati Bibuangu Tracy 44' -
De Sutter Tom 5'  
Miric Marko -  
Monsecour Arno -  
De Wolf Ortwin -  
Straetman Bob -  
Terki Mehdi -  
Monsecour Arno -  
Herbeleef Eupen - Sporting Lokeren