Datum: 25/02/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Lotto Park
Anderlecht komt 4-0 voor (na drie goals van Teo) maar geeft het ei zo na nog uit handen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht won met 5-3 van Moeskroen

Anderlecht komt 4-0 voor (na drie goals van Teo) maar geeft het ei zo na nog uit handen
Foto: © photonews

Als een spits van Anderlecht eens een goeie opkikker nodig heeft, vragen ze best om eens een oefenmatch tegen Moeskroen te spelen. Paars-wit scoorde voor het eerst in maanden eens vier keer. Waaronder drie goals voor... Lukasz Teodorzcyk. Maar dat defensief geklungel...

Een volle perstribune voor een wedstrijd tegen Moeskroen? Dat is in Anderlecht nog... nooit gebeurd. De vijf cameraploegen en 30 journalisten waren er dan ook niet echt om de match te zien. De intrede van Marc Coucke, daar draaide het allemaal om. Maar goed, later meer daarover. Wij gaan toch even focussen op wat er op het veld gebeurde.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: een experimenteel Moeskroen had niks in de pap te brokkelen tegen Anderlecht. De thuisploeg kreeg de bal en moest ook niet vrezen voor tegenprikken, want de Henegouwers bakten er bijzonder weinig van.

Paars-wit voetbalde een aantal kansen bij elkaar via Gerkens, Teodorczyk, Saief en Morioka, maar het was wachten tot het halfuur vooraleer de netten bol stonden. Teodorczyk, vooraf aangesproken door Coucke, won het kopduel, Gerkens zette voor en Morioka had zijn eerste voor paars-wit maar voor het binnentikken.

Het werd zelfs 2-0 na zowaar een gescoorde penalty. Morioka werd neergetrokken in de zestien en Teodorczyk haastte zich om de bal op te eisen. De Pool brak de strafschopban met een harde trap.

Maar best, want als Anderlecht tegen dit Moeskroen niet makkelijk had gewonnen, had het beter gewoon forfait gegeven voor de play-offs wegens geen zak erin te zoeken te hebben. De 3-0 kwam trouwens ook van Teodorczyk: goeie voorzet Saief, de Pool moederziel alleen voor doel om binnen te koppen.

Defensief geklungel (deel 24)

Leuke sparring partner, dat Moeskroen. Vorig seizoen ook al een 7-0 voor Anderlecht, nu goed om het vertrouwen even op te krikken op het moment dat het echt nodig was. Voor Teodorczyk kwam de match net op tijd, want op aangeven van Gerkens maakte hij zijn hattrick vol. Vanhaezebrouck tevreden, Coucke tevreden, Teo tevreden, iedereen tevreden...

70 minuten dan alvast, want daarna ging het stijl bergaf, toen de verdediging aan het klungelen ging. Dat is toch nog steeds een constante in 2018. Vijf minuten voor tijd werd het 4-3 na goals Awoniyi, Van Durmen en Mezague.. 4-0 voorkomen en nog moeten bibberen en beven. Typisch! Uiteindelijk maakte Morioka wel nog zijn tweede voor 5-3.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Appiah Dennis 63' 5
Spajic Uros 90' 2
Dendoncker Leander 90' 3
Obradovic Ivan 90' 4
Gerkens Pieter A A 90' 7
Kums Sven 71' 5
Trebel Adrien 90' 6
Saief Kenny A 90' 6
Morioka Ryota āš½ āš½ 90' 6
Teodorczyk Łukasz āš½ āš½ āš½ A 90' 6
  Bank G Beoordeel
Chipciu Alexandru 27' 5
Marković Lazar 19' 5
Bruno Massimo -  
Sambi Lokonga Albert -  
Ganvoula Silvere -  
de Jong Boy -  
SĆ” JosuĆ© -  
Amuzu Francis -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan   90' -
Gkalitsios Giorgos   90' -
Diedhiou Christophe   90' -
Mezague Teddy āš½ 90' -
Gulan Nikola 90' -
Debaisieux Noam 46' -
Rotariu Dorin A A 90' -
Govea Omar 90' -
Mohamed Dimitri 32' -
Awoniyi Taiwo Micheal āš½ 90' -
Bolingi Jonathan 71' -
  Bank G Beoordeel
Boya Frank 58' -
Amallah Selim A 44' -
Van Durmen Benjamin āš½ 19' -
De Medina Nathan -  
Werner Olivier -  
Godeau Bruno -  
Herbeleef Anderlecht - Moeskroen

Vooraf