Standard voltrekt mirakel aan de Kust dankzij wonderlijke Carcela
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Oostende

Ondanks een 2-0 achterstand zit Standard in play-off 1

Standard leek uitgeteld na een 2-0 achterstand bij een uiterst efficiënt KV Oostende. Het was invaller Carcela die het deed voor de Rouches.

Die begonnen verrassend zonder dé man in vorm aan de partij in Oostende en dat was merkbaar in de eerste helft; Standard had het steriele overwicht, zonder grote kansen.

Canesin en Akpala prikken snel

En Oostende? Dat counterde dat het een lieve lust was. Bij de eerste goeie kans voor de thuisploeg was het meteen bingo. Canesin knalde van ver in de linkerbenedenhoek.

Op slag van rust werd het nog een stuk erger voor de Rouches. Een pracht van een aanval over Canesin en Zivkovic mondde uit in een binnentikker voor Akpala. Uitstekend nieuws voor KV Kortrijk dat zelf op voorsprong stond tegen Charleroi. Standard moest bezinnen in de rust.

Sa Pinto heeft het licht gezien

Dat deed ook Sa Pinto, hij leek zijn verstand terug te krijgen en bracht dan toch Carcela tussen de lijnen voor de teleurstellende Cimirot. Meteen kregen de aanvallen van de Rouches meer cachet.

Het duurde niet lang alvoor Carcela Emond op weg zette naar de 2-1 en na de 2-2 van mede-invaller Djenepo ging men er bij Standard écht in geloven. Dat werd beloond door de derde treffer van Collins Fai, die al de hele match uitstekend aan het voetballen was.

Drama voor Kortrijk

Voor Kortrijk zal het alvast zuur smaken, de Kerels waren op een dikke twintig minuten van het einde gekwalificeerd voor play-off 1, maar het is Standard dat als zesde mee over de titel mag beslissen.