Datum: 06/06/2018 20:45
Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
No Hazard, no party: Rode Duivels maken verschil voor de rust, maar hebben het moeilijk zonder de kapitein
Sander De Graeve Aernout Van Lindt
Sander De Graeve en Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 0 reacties

Eden Hazard zorgde voor het verschil met een goal en een assist

No Hazard, no party: Rode Duivels maken verschil voor de rust, maar hebben het moeilijk zonder de kapitein
Foto: © photonews

Eden Hazard heeft de Belgen voorbij Egypte geloodst. De dribbelkont was overal in de helft die hij mocht spelen en leverde een doelpunt en een assist af. Na de rust bleven we op onze honger zitten tot Batshuayi Fellaini een doelpunt op een presenteerblaadje gaf.

Martinez koos voor standvastigheid en wisselde slechts op twee plaatsen tegen de Egyptenaren. Ciman verving de geblesseerde Kompany centraal achterin, Witsel was dan weer hersteld van zijn blessure en nam de plaats van Dembélé in. Bij de bezoekers was het vooral uitkijken naar Mohamed Elneny van Arsenal en Trezeguet, maar die laatste zat op de bank.

Dat die Egyptenaren zich niet zomaar lieten doen, was meteen duidelijk. Tarek Hamed pakte uit met een -in een vriendschappelijke wedstrijd onaanvaardbare- hoge tackle op Hazard. Geel in minuut twee. Zijn collega Ahmed Fathi volgde zijn voorbeeld in de achtste minuut door Carrasco onder de zoden te stoppen. Geel was ook zijn deel.

Eden Hazard begon trouwens alweer als beste aan de wedstrijd. Een fantastische actie met een -voorts bleke- De Bruyne had al snel bijna de 1-0 opgeleverd, maar Dries Mertens knalde de bal loeihard over doel. Even later was het dan toch prijs voor de Rode Duivels. Na een knal van -uiteraard- Hazard op de 45-jarige doelman van Egypte, tikte Romelu Lukaku de rebound binnen. Het stadion stond meteen in vuur en vlam.

Kort daarna viel meteen doelpunt nummer twee. Carrasco ging zijn man met een gelukje voorbij, dook de zestien in en legde perfect af voor de aanstormende Hazard. Onze nummer tien gaf de pensioengerechtigde Elhadary tussen de palen geen schijn van een kans. Met een 2-0 voorsprong en toch licht optimisme werd de rust gehaald.

No Eden Hazard, no party

Na de koffie werd flink geroteerd. Axel Witsel liet zijn plek aan Marouane Fellaini. Hazard, Mertens en Lukaku werden afgelost door Januzaj, Chadli en Batshuayi. Meteen die laatste zijn terugkeer na die akelige enkelblessure. Het was na de rust toch allemaal wat minder. De flitsen van Hazard werden node gemist.

Zijn broer viel nog in, maar de grootste kansen waren voor Meunier -die zijn schot helemaal zag mislukken- en Januzaj, te zacht op de doelman (intussen de minder pensioengerechtigde Mohamed Elshenawy). Bij Egypte viel Trezeguet (ex-Anderlecht) toch nog in, maar potten breken kon hij niet. Het was uiteindelijk Michy Batshuayi die nog voor een derde doelpunt zorgde. Hij ging de doelman voorbij en legde mooi terug voor Fellaini. Die tikte makkelijk binnen.

Bleke De Bruyne

Met de 3-0 zege stond er aan het einde een overwinning op het bord, maar veel soeps was het -zeker na de rust- niet. De Rode Duivels blijken afhankelijk van het genie Hazard, zeker wanneer dat andere genie een offday heeft. Kevin De Bruyne zag immers een groot deel van zijn anders splijtende passen mislukken. Kortom, tegen Egypte mag je meer verwachten. Zeker als die elf op het veld scheel kijken van de honger tijdens de ramadan.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' -
Alderweireld Toby 90' -
Ciman Laurent 90' -
Vertonghen Jan 81' -
Meunier Thomas 70' -
Carrasco Yannick A 90' -
De Bruyne Kevin 90' -
Witsel Axel 46' -
Mertens Dries 46' -
Lukaku Romelu 90' -
Hazard Eden 90' -
  Bank G Beoordeel
Januzaj Adnan 44' -
Chadli Nacer 44' -
Batshuayi Michy A 44' -
Fellaini Marouane 44' -
Hazard Thorgan 20' -
Boyata Dedryck 9'  
Dembélé Mousa -  
Mignolet Simon -  
Tielemans Youri -  
Casteels Koen -  

Egypte Egypte

  Speler G Beoordeel
El-Hadary Essam 46' -
Gabr Ali 90' -
Hegazi Ahmed 90' -
Fathi Ahmed   90' -
Abdelshafi Mohamed 90' -
El Nenny Mohamed 90' -
Bekhit Abdalla Mahmoud El Said 90' -
Hamed Tarek   62' -
Sobhi Ramadan 67' -
Mohsen Marwan 57' -
Warda Amr Medhat 90' -
  Bank G Beoordeel
Al Shenawy Ahmed Naser Mahmoud 44' -
Trezeguet 34' -
Morsy Sam 28' -
Abdul Monem Mahmoud 23' -
Ashraf Ayman -  
El Mohamadi Ahmed -  
shikabala Mahmoud -  
Ekramy Sherif -  
Gaber Omar -  
Herbeleef België - Egypte

Vooraf

Vriendschappelijke interlands

 Voorbereiding