Datum: 20/10/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Bosuil
Antwerp krijgt na 3x kader bijna koude douche tegen Lokeren, maar wereldgoal van Refaelov is beslissend voor de derde plaats
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Dirk Pieters vanuit Deurne-Noord
| 0 reacties

Antwerp 2-1 Lokeren

Antwerp krijgt na 3x kader bijna koude douche tegen Lokeren, maar wereldgoal van Refaelov is beslissend voor de derde plaats

Anderlecht zal morgen uit zijn pijp mogen komen, want Antwerp springt er voorlopig over naar de derde plaats. The Great Old kende pech - drie keer tegen het kader - maar won uiteindelijk met 2-1 tegen Lokeren dankzij een winnende wereldgoal van Refaelov.

Basisdebuut aan beide kanten: enerzijds was Lamkel Zé de verrassende vervanger van Yatabaré, Mujangi Bia stond op linksvoor in de plaats van de geblesseerde Hupperts. Wel een ferme tegenvaller voor Lokeren: De Wolf viel uit tijdens de opwarming en dus stond Verhulst nog eens in doel.

Bijna beleefde hij dan nog een comeback in mineur: Miric devieerde een voorzet van Refaelov, maar de paal voorkwam een owngoal na amper twee minuten. De aanzet voor totale dominantie van Antwerp - nu geen grote verrassing - maar het liep allemaal net iets te slordig.

Voornamelijk Mbokani schoot niet met scherp en kon tot drie reuzekansen toe niet benutten. Ook achterin liet Van Damme een paar steken vallen, waardoor Ben Harush en Cevallos hun kansjes kregen.

Maar vijf minuten voor de rust zou The Great Old dan toch krijgen waar het recht op had: de 1-0. Mooi combinatiewerk eindigde bij Haroun en die legde zijn vierde van het seizoen binnen in de korte hoek. Bijna gingen ze zelfs de kleedkamer in met een dubbele voorsprong, maar Rodrigues mikte op de lat.

Niet de laatste keer, want Antwerp zou nog een derde maal het doelkader treffen. De schitterende vrije trap van Refaelov strandde tegen de buitenkant van de paal. Dat was trouwens in minuut 69, daarvoor had de tweede helft vooral een muis gebaard.

De pech werd zelfs nog een hele koude douche. De Ridder mocht oprukken door het midden, Van Damme wachtte te lang af en de lage schuiver lag zomaar achter Bolat in doel. Hij sprintte meteen 80 meter naar de eigen fans, maar hun feestje was van korte duur.

Overmeire pakte niet veel later zijn tweede geel en zonder kapitein ging de Lokerse boot toch nog ten onder. Op tien minuten van het laatste fluitsignaal won Mbokani zijn kopduel en Refaelov nam de afvallende bal vol op de slof, recht in het dak van het doel! De mooiste goal van het weekend? Dat zou zomaar kunnen, maar Antwerp zal hoe dan ook opgetogen zijn met de nieuwe driepunter en springt naar de derde plaats.

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Buta Aurélio 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
JuklerĂžd Simen 90' -
Haroun Faris ⚜ 90' -
Lamkel Ze Didier 78' -
Owusu William 80' -
Refaelov Lior âšœ   90' -
Rodrigues Ivo   70' -
Mbokani Dieumerci A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Hairemans Geoffrey 20' -
Baby Amara   12' -
Bolingi Jonathan 10' -
Batubinsika Dylan -  
Teunckens Jens -  
Opare Daniel -  
Govea Omar -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Diaby Bambo   90' -
Verhulst Davino 0'  
Tirpan Mickaël 90' -
Filipović Jakov 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Ben Harush Omri 90' -
Overmeire Killian     78' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco 81' -
Mujangi Bia Geoffrey 44' -
Miric Marko A 90' -
De Ridder Steve âšœ   90' -
  Bank G Beoordeel
SkĂșlason Ari 46' -
Rassoul Joher Khadim 9'  
Mantel Robin -  
Marecek Lukas -  
Saroka Anton -  
Terki Mehdi -  
Jovanovic Djordje -  
Herbeleef Antwerp - Sporting Lokeren

Vooraf