cluClub Brugge
chaCharleroi
Datum: 20/01/2019 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
De vloek van de Gouden Schoen? Charleroi verbrodt het feestje van onfortuinlijk Club Brugge
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 1 reacties

Club Brugge 0-1 Charleroi

De vloek van de Gouden Schoen? Charleroi verbrodt het feestje van onfortuinlijk Club Brugge

Het feestje is nu officieel voorbij. Nadat Club Brugge woensdag vier keer in de prijzen viel op het Gala van de Gouden Schoen, kon het zondag - zelfs ondanks veel pech - niet overtuigen tegen Charleroi. Angella maakte het enige doelpunt van de namiddag: 0-1.

De opvallendste vaststelling op het wedstrijdblad: Wesley als enige spits bij Club Brugge. Zo kwam er op middenveld naast het gebruikelijke trio een mannetje meer in de vorm van Amrabat. Dat zou echter al vrij snel de verkeerde keuze blijken van Leko.

Overal ondermaats

Chaos, om het in één woord samen te vatten. Door al dat volk op het middenveld creeërde blauw-zwart enerzijds nauwelijks kansen en anderzijds oogde de verdediging heel onzeker. Vooral Poulain viel op in de negatieve zin: bijna verschalkte hij zijn eigen doelman met een dramatische terugspeelbal.

Geen zorgen, dachten de Carolo's, want we zullen het zelf wel doen. Angella klom het hoogst op een goeie corner en kopte de 0-1 na een dik kwartier overhoeks voorbij Horvath. Wakker, Club Brugge? 

Vijf minuten voor rust ging dan toch de wekker af. Tot twee keer toe vroeg Club tevergeefs om een penalty - ook na beraad met de VAR gaf Boucaut niets - en het laatste wapenfeit was meteen de beste kans. Vanaken leek zijn eerste assist van het jaar te geven, maar Mata mikte in één tijd tegen de deklat.

Geen penalty('s), wel doelkader(s)

Het begin van de tweede helft had net dezelfde ingrediënten. Kapitein Vormer schampte de paal met een overhoekse trap, aan de overkant liet Osimhen de tweede goal liggen na een nieuwe dramatische terugspeelbal van Amrabat en opnieuw gaf Boucaut geen penalty - zelfs na duidelijk hands van Angella.

Schrijvers was intussen ingevallen voor meer aanvallende impulsen, maar ook hij kende geen geluk: zijn mooie plaatsbal strandde tegen de verste paal. Pech was dus ook zeker een factor. Het leek wel alsof de doelen - vooral dan voor Club Brugge - behekst waren.

Het slotoffensief kwam er wel nog maar hoe... Door het belachelijk opzichtige tijdrekken van de Carolo's kwamen er uiteindelijk maar liefst tien (!) minuten bij. Nog niet genoeg voor Club om te scoren.

Charleroi boekt zo een straffe 6 op 6 tegen blauw-zwart en sluipt in de top zes. Club Brugge daarentegen ziet leider Genk verder uitlopen tot tien punten en voelt de hete adem van Antwerp en Standard.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Poulain Benoit   79' -
Mechele Brandon   90' -
Denswil Stefano 0'  
Vormer Ruud 0'  
Wesley 90' -
Dennis Emmanuel Bonaventure   90' -
Amrabat Sofyan   90' -
Mata Clinton 68' -
Nakamba Marvelous 46' -
Vanaken Hans 90' -
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 44' -
Diatta Krepin 22' -
Openda Lois 11' -
Letica Karlo -  
Cools Dion -  
Rits Mats -  
Decarli Saulo -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Marinos Stergos 90' -
Angella Gabrielle 90' -
Dessoleil Dorian 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Fortuna Nurio A   90' -
Ilaimaharitra Marco 90' -
Diandy Cristophe   90' -
Hendrickx Gaëtan 90' -
Osimhen Victor James 90' -
Benavente Cristian 76' -
  Bank G Beoordeel
Bruno Massimo 14' -
Rodes Nathan -  
Baume Valentin -  
Perbet Jérémy -  
Riou Rémy -  
Henen David -  
Niane Adama -  
Zajkov Gjoko -  
Willems Steeven -  
Busi Maxime -  
Herbeleef Club Brugge - Charleroi

Vooraf