KRC Genk Ladies - Dames

Word fan van KRC Genk Ladies!
Facebook
RSS Feed van KRC Genk Ladies Download kalender van KRC Genk Ladies
Ladies Genk: nieuwkomer en toch ook weer niet
door Aernout Van Lindt
0 reacties

De vrouwen van Genk zijn momenteel een van de acht teams die uitkomen in de Super League. Onder de naam Genk Ladies zijn de Limburgse dames aan hun eerste seizoen bezig. Maar er gaat natuurlijk wel een ferme geschiedenis aan vooraf.

In 1989 werd Dames Voetbal Zonhoven opgericht, een club die in 2003 voor het eerst de nationale reeksen wist te bereiken. In 2012 volgde de promotie naar tweede klasse, maar daar stopte het niet want er kwam een fusie met Dames Voetbal Lanaken.

Die club uit Neerharen in Lanaken werd al in 1971 opgericht en was sinds de eeuwwisseling een team dat jojo speelde tussen eerste en tweede nationale. Na de fusie in 2013 gingen beide teams verder als DVL Zonhoven. Het doel was meespelen in de BeNe League, maar dat lukte uiteindelijk  niet. 

De fusieclub werd wel tweede in het seizoen 2014-2015, genoeg om promotie af te dwingen naar de nieuwe Super League met de acht beste teams van België. Maar dus onder de naam Genk Ladies, op de velden van de Turkse Rangers.

Limburgse identiteit

Anno 2015-2016 wil de club eens te meer een identiteit geven aan het Limburgse vrouwenvoetbal. Verschillende teams uit de regio hielden het voor bekeken, Genk wil de rustige vastheid worden in de provincie.

Met flink wat nieuwkomers was Genk in het begin van de competitie wat zoekende, al werden ook al enkele knappe resultaten neergezet in het eerste jaar op het hoogste niveau. De bedoeling is de komende jaren door te groeien en zo ooit officieel aan te sluiten bij KRC Genk.

Uitvalsbasis:

Trainen en spelen doen de teams van Ladies Genk op de velden van de Turkse Rangers in de Genkse deelgemeente Waterschei. De wedstrijden worden op zaterdagnamiddag gespeeld, doorgaans om 15 uur.

Erelijst:

Resultaat eerste nationale 2014-2015 (als DVL Zonhoven): 2e plaats

Info

Volledige naam KRC Genk Ladies
Nummer 8238
Website www.ladiesgenk.be
Kleuren Blauw-wit

Bestuur

Vanbriel Erik Afgevaardigde