Imke Courtois

Word fan van Imke  Courtois!
Facebook
RSS Feed van Imke  Courtois

Imke Courtois, niet de zus van

door Redactie
0 reacties

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Imke Courtois.

Imke Courtois werd op 14 maart 1988 geboren in het Leuvense, de plaats waar ze studeerde en nu ook doctoreert. Ze is veruit de bekendste Red Flame, met dank aan Geert De Vlieger die haar na een ontmoeting voor het programma Hoogvliegers aan Karl Vannieuwkerke voorstelde. Wat later zat ze in de VRT-studio's bij een wedstrijd van de Rode Duivels.

Sindsdien staat Courtois bekend als analiste, net in die periode kwam ze - na meer dan 7 jaar zonder interlands - ook opnieuw in aanmerking bij de Belgian Red Flames. Ondertussen zit ze aan 20 caps, waarvan ze de helft verzamelde in de 10 maanden voor het EK. Na het EK in Nederland stopt ze overigens definitief met voetballen.

De voorbije maanden werd ze vaak op de backposities gebruikt, ook al is ze eigenlijk een centrale verdedigster. In een interview gaf ze recent aan dat ze schrik heeft om te koppen.

Ze is niet - voor de laatste keer - NIET de zus van doelman Thibaut Courtois. Diens zus is Yellow Tiger Valerie. Om het aan iedereen duidelijk te maken richtte ze voor de inkomsten uit haar analistencarrière het bedrijfje 'niet de zus van' op.

Ploegen

01/07/2011 - 30/06/2017 Standard de Liège - Dames
07/12/2008 - 30/06/2011 Eva's Tienen - Dames

Nieuws

 

Info

Naam Courtois
Voornaam Imke
Geboortedatum 14/03/1988
Positie Verdediger
Nationaliteit België
  Wedstrijden Wedstrijden 26
  Aantal keer titularis Aantal keer titularis 24
  Aantal keer vervangen Aantal keer vervangen 2
  Gespeelde minuten Gespeelde minuten 2175
  Gele kaarten Gele kaarten 2
  Rode kaarten Rode kaarten 0
  Goals Goals 0
  Owngoals Owngoals 1
  Penalty Penalty 0
  Assists Assists 0