Lorca Van de putte

Word fan van Lorca Van de putte!
Facebook
RSS Feed van Lorca Van de putte
Lorca Van De Putte, helemaal 'Thuis' in Zweden
door Aernout Van Lindt
0 reacties

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Lorca Van De Putte.

Lorca Van De Putte werd op 3 april 1988 geboren in Eksaarde en begon bij het plaatselijke Doorslaar aan haar carrière. Via de Sinaai Girls was ze in 2007 al een van de eerste Belgische speelsters in het buitenland.

Bij FC Twente won ze een Beker van Nederland (2008) en een titel (2011), alvorens ze terugkeerde naar België. Een schouderblessure gooide roet in het eten, maar na een jaartje Anderlecht trok ze begin 2013 naar Zweden. Daar maakte ze al jaren het mooie weer bij Kristianstads DFF, een middenmoter in de Zweedse competitie. Van De Putte is een linkerflankverdedigster met een grote motor en prima voorzetten.

Op het gemiddelde Belgische marktplein zou de aimabele linksachter vermoedelijk niet herkend worden, maar in haar Zweedse thuishaven is ze een vrij bekend figuur. "In Zweden leeft het vrouwenvoetbal enorm. De competitie daar is ook volledig professioneel. Kristianstad is geen al te grote stad, dus we komen elkaar vaak tegen. Het is een heel leuke en gezellige omgeving", aldus Van De Putte daarover eerder tegen Voetbalkrant.com.

Met haar Zweeds zit het overigens al helemaal goed ondertussen: "Ik voel me er thuis en hoewel ik nooit les heb gevolgd, kan ik de taal al goed spreken. Al doende leer je, je hebt enkel een beetje lef nodig als ze in het Zweeds tegen je beginnen te praten. Het is er ook heel leuk wonen." Van alle speelsters is Van De Putte misschien wel de grootste Thuis-freak, een soap die met de huidige technologie gelukkig ook vanuit Zweden te bekijken is.

Ploegen

01/04/2013 - Nu Kristianstad
01/07/2012 - 31/03/2013 Anderlecht - Dames
01/07/2007 - 30/06/2012 Twente

Nieuws

 

Info

Naam Van de putte
Voornaam Lorca
Geboortedatum 03/04/1988
Positie Verdediger
Ploeg
Nationaliteit België
  Wedstrijden Wedstrijden 2
  Aantal keer titularis Aantal keer titularis 2
  Aantal keer vervangen Aantal keer vervangen 1
  Gespeelde minuten Gespeelde minuten 126
  Gele kaarten Gele kaarten 0
  Rode kaarten Rode kaarten 0
  Goals Goals 0
  Owngoals Owngoals 0
  Penalty Penalty 0
  Assists Assists 0