Elien Van Wynendaele

Word fan van Elien Van Wynendaele!
Facebook
RSS Feed van Elien Van Wynendaele

Elien Van Wynendaele, Buffalo, Flame en fan van ... Sven Nys

door Aernout Van Lindt
0 reacties

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Elien Van Wynendaele.

Elien Van Wynendaele werd op 19 februari 1995 geboren. De Oost-Vlaamse zette haar eerste voetbalpasjes bij Bambrugge en is ook trots op haar roots. Via Anderlecht en Club Brugge kwam ze bij AA Gent terecht.

Anno 2017 was de verdedigende middenveldster - die vroeger centraal achterin werd uitgespeeld - erg gegeerd door verschillende ploegen, maar ze koos ervoor om nog een jaartje bij de Buffalo's te blijven.

Haar studies in Gent zijn daar allerminst vreemd aan. Steeds meer werd ze zich op als een harde, maar oerdegelijke middenveldster die vooral op het gebied van tackles erg veel talent bezit en dat koppelt aan de nodige vista.

Van Wynendaele is fan van FC De Kampioenen én haar grote sportidool is Sven Nys. Qua doorzettingsvermogen probeert ze op dat gebied in diens voetsporen te treden.

Ploegen

01/07/2013 - Nu KAA Gent Ladies - Dames
01/07/2011 - 30/06/2013 Club Brugge - Dames
30/11/-0001 - Nu KAA Gent Ladies - Dames

Nieuws