Geschiedenis

Hieronder schetsen we u een klein overzicht van hoe het allemaal begon en evolueerde ...

Voetbalkrant.com vond onwetend van elkaar zijn oorsprong in het uiterste westen en oosten van Vlaanderen. In Oostende bouwde Bart aan zijn website www.soccer.be.tf Aan de Nederlandse grens in het oosten beschikte Ward over een digitale databank met www.back.to/database. Ward had deze website aangemeld bij de voetbalafdeling van startinbelgie.com. Op deze manier kwam hij in contact met Peter en Jan, die de website ontdekten. Al snel werd er gesproken om een grote actuele voetbalwebsite op te richten.

Bart contacteerde via een mailing alle webmasters van voetbalwebsites. Op die manier werden de contacten gelegd. De startdatum werd voorzien op 7 oktober 2002. Tot dan werden kalenders, logo's e.d. gezocht. Voor 7 oktober nam Bart contact met Juan Jose Gonzalez Oubina, eigenaar van het webhostingbedrijf Hosting-Garage. Hij zorgde voor een server en de domeinnaam voetbalkrant.com. Er werd besloten het team uit te breiden zodat er aan taakverdeling kon gedaan worden. De start was veelbelovend. De website haalde meteen enkele honderden bezoekers per dag. Na verloop van tijd stapte Rita, sterk op grafisch vlak in het team. Vanaf december waren er plannen voor een nieuwe frisse lay-out. Na heel wat overleg kon Voetbalkrant in februari 2003 hiermee uitpakken. Drijvende krachten achter deze look en het nieuwe systeem waren Juan Jose Gonzalez Oubina, Bart en Rita.

Voetbalkrant.com is intussen uitgegroeid tot een grote semi-professionele website. De bezoekersaantallen zijn op dat vlak meer dan welsprekend. Van de 600 dagelijkse bezoekers eind 2002 mogen we nu medio 2004 al spreken van 8000-10000 unieke dagelijkse bezoekers. Dat komt neer op zo’n 400.000 pageviews per kalenderdag. Het team bestaat vooralsnog uitsluitend uit een groot aantal vrijwilligers van alle leeftijden, waaronder een aantal mensen met journalistieke opleiding die uiteraard garant staan voor de kwaliteit van het dagelijks aangeboden nieuws. Enkele reporters zorgen voor sfeerverslagen, foto- en filmreportages of interviews. Om het team te vervolledigen bestaat Voetbalkrant.com ook nog uit enkele technici die garant staan voor de technische uitwerking en automatisering van de website. Zo beschikt Voetbalkrant.com over enkele indrukwekkende databanken waar vrijwel alle spelersnamen én ploegen in opgeslagen zitten.

De leiding van het geheel berust bij Juan Jose Gonzalez Oubina, die de coördinatie van het geheel alsook de externe contacten voor zijn rekening neemt. Het aanbod van de Voetbalkrant is meer dan ruim te noemen. We verzorgen uiteraard het dagelijkse binnenlandse voetbalnieuws van 1ste tot vierde klasse en zelfs het provinciale komt aan bod. Voor competitie-uitslagen geldt uiteraard het zelfde, wij brengen de kalenders van eerste klasse tot en met de vierde provinciale afdelingen. Daarnaast heeft Voetbalkrant ook aandacht voor het zaalvoetbal en het damesvoetbal. Provinciaal nieuws is de uitdaging voor voetbalkrant, daarom willen we gaan samenwerken met alle provinciale clubs.

Je vindt op de website tevens de nodige informatie terug over Beachsoccer en zelfs het nieuwe Brasil7Soccer, waarvan de voetbalkrant de officiële mediapartner is. Het buitenlands voetbalnieuws ontbreekt uiteraard niet, je kan alle belangrijke competities dan ook terugvinden op de website, gaande van de grootste Europese competities tot zelfs Noorwegen, Finland en Turkije. Voetbalkrant verzorgt vanzelfsprekend ook de verslaggeving van de belangrijkste reeksen en brengt uiteraard ook de nodige Live-verslaggeving tot zelfs in derde klasse. Voor de bezoekers die graag interactief zijn is er voldoende aanbod op de krant, we verzorgen alles voor wie voetbal op zijn gsm wil, gaande van uitslagen en voetbalnieuws tot logo’s en muziek. Ook games komen op de krant ruim aan bod, net zoals pronostieken, waar men gedurende het ganse seizoen kan meespelen voor de eindprijzen. De nodige downloads voor de supporter ontbreken natuurlijk niet en verder is er ook het forum. Hiervoor werd er in het voorjaar van 2003 een samenwerking aangegaan met Sport25, een zeer ruim forum waar alle voetballiefhebbers flink aan hun trekken komen.

Mocht u door dit alles zin krijgen om mee te werken, contacteer dan Juan Jose Gonzalez Oubina, er is bij voldoende motivatie een plaatsje voor iedereen bij de krant, je kan ook altijd reageren via onze Vacature rubriek.