Maradona en de zijnen winnen eerste wedstrijd
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Diego Armando Maradona heeft zijn eerste partij als coach op de eindronde van een WK winnend afgesloten. De Argentijnen klopten Nigeria met het kleinste verschil.

De Zuid-Amerikanen begonnen fel aan de wedstrijd met Messi in een hoofdrol. Hij zette doelman Enyeama met een mooi schot meteen aan het werk. We mogen wel niet vergeten dat Obasi al na twee minuten dreigde voor Nigeria, maar zijn poging ging voorlangs.

Niet veel later was het al meteen raak. Na een hoekschop van Veron kopte verdediger Heinze mooi in de hoek binnen: 1-0 voor Argentinië. Het team van Maradona kreeg nog kansen met Messi in een blijvende hoofdrol, maar ook de Nigeriaanse doelman onderscheidde zich.

Aan de overkant ging verdediger Gutiérrez in de fout, maar Obasi kon niet profiteren, hij schoot naast het doel. Di Maria en Messi zetten daarna een mooie actie op, Messi krulde de bal naar doel maar doelman Enyeama had een begenadigde dag en hield de stand op 1-0 aan de pauze.

In de tweede helft bleef Nigeria ondanks de achterstand met veel volk achter de bal. De inbreng van Martins en Odemwingie zorgde wel voor meer dreiging aan de Afrikaanse zijde. Maar ook Argentinië bleef kansen krijgen. Elke keer opnieuw zat Enyeama ertussen. Naarmate het einde van de partij naderde kreeg ook Nigeria grote kansen. De allerbeste werd door Uche, die volledig vrijstond voor doel, slordig over het kader getrapt.

Argentinië komt door deze zege op drie punten, maar moet op basis van het doelpuntensaldo Zuid-Korea laten voorgaan in de groep. De Aziaten wonnen eerder vandaag met 2-0 van Griekenland.