Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Durban Stadium
Duitsland dolt met Australië
Fabian Morren

Duitsland heeft zijn start op het WK niet gemist. De ploeg van bondscoach Joachim Löw imponeerde en zette Australië makkelijk opzij: 4-0.

De eerste kans was nog wel voor Australië. Een schot van Garcia werd echter afgeblokt door Lahm. Twee minuten later zorgde Miroslav Klose voor de eerste Duitse dreiging. Nog binnen de eerste tien minuten moest de Australische doelman Mark Schwarzer zich al gewonnen geven. Uitblinker Thomas Müller legde de bal terug tot bij Podolski en de spits van Keulen trapte staalhard binnen.

Vanaf dan domineerden de Duitsers de eerste helft. Eerst kon Podolski nog net niet bij een voorzet van Müller, maar enkele lminuten later zorgde Miroslav Klose wel voor de 2-0. Schwarzer kwam te laat op een voorzet van Lahm en Klose profiteerde optimaal.

Na de rust schreeuwde Australië om een strafschop, maar de Mexicaanse ref Rodriguez had het hands van Mertesacker niet opgemerkt. Wat later ging een schot van invaller Holman naast. Na een kwartier in de tweede helft nam Duitsland de wedstrijd weer stevig in handen. Klose had de 3-0 aan de voet, maar Schwarzer redde met het been.

De Australische veer brak echter helemaal toen Cahill na een stevige tackle op Schweinsteiger de rode kaart kreeg. Nadien speelde Duitsland met de tegenstander. Na een knappe aanval trapte Müller de 3-0 binnen en twee minuten later pikte ook invaller Cacau zijn doelpuntje nog mee. De Duitsers speelden vervolgens de wedstrijd rustig uit en worden zo de leider in groep D.