Applausvervanging voor Higuain. Bolatti komt hem vervangen.
80

Goal
Doelpunt van Gonzalo Higuaín (Sergio Agüero)
Messi stuurt dit keer Agüero diep. Die brengt de bal voor doel tot bij de vrijstaande Higuain, die de 4-1 overhoeks kan binnenkoppen. Meteen de eerste hattrick op dit WK!
78
Argentinië is begonnen aan zijn gallery-play en zoekt naar de vierde treffer.
76

Goal
Doelpunt van Gonzalo Higuaín (Lionel Messi)
Messi wordt vrijgespeeld en haalt uit met zijn gevreesde linker. De bal strandt op de paal, maar Higuain is goed gevolgd en kan makkelijk binnentikken.
75
Vervangen Carlos Tévez
Ingevallen Sergio Agüero

Eerste wissel bij de Argentijnen waar Maradona's schoonzoon Agüero de moegestreden Tevez komt aflossen in de spits.
74
 Gele kaart voor Ivan Gabriel Heinze
Terechte gele kaart voor Heinze wegens hands.
70
Higuain neemt een voorzet van Maxi Rodriguez in één tijd op de slof, Jung kan echter makkelijk oprapen.
66
Zowel Higuain als Tevez kunnen een vrije trap van Messi net niet in doel verlengen.
59
Heinze kan vrijstaand op doel koppen, maar zijn bal gaat ver over.
58
Knappe aanval van Zuid-Korea. Yeom komt alleen voor doelman Romero, maar besluit onbegrijpelijk naast doel. Wat een kans!
56
Uit de daaropvolgende vrije trap knalt Park de bal een meter of 2 naast doel.
55
 Gele kaart voor Jonás Gutiérrez
Gele kaart voor Jonas Gutierrez, die daarmee geschorst is voor de laatste groepswedstrijd.
55
 Gele kaart voor Javier Mascherano
Gele kaart voor Mascherano na een overtreding op Nam.
54
Tevez snijdt naar binnen en knalt naar de verste hoek, Jung is echter paraat.
52
Knappe combinatie bij de Argentijnen via Tevez en Di Maria tot bij Higuain, die kan besluiten op doel. Jung kan de bal nog afweren in corner, die verder niks oplevert.
46
Vervangen Sung Yueng Ki
Ingevallen Nam Il Kim

Kim II komt Ki vervangen bij de start van de tweede helft.

Rust
Argentinië was heer en meester in deze eerste helft. Via een own-goal kwam het op het kwartier op voorsprong en iets na het halfuur verdubbelde Higuain de score. Argentinië had nog kansen om de voorsprong uit te diepen, maar in de blessuretijd zorgde Lee compleet tegen de gang van het spel in toch nog voor de aansluitingstreffer. Toch zou Argentinië nooit meer in de problemen mogen komen in de tweede helft, daarvoor is Zuid-Korea te zwak.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen.
45

Goal
Doelpunt van Chung-Yong Lee (Onbekend Onbekend)
In extremis toch nog de aansluitingstreffer voor Zuid-Korea via Lee Chung Yong. Demichelis laat zich kinderlijk eenvoudig de bal ontglippen en Lee schuift de bal knap voorbij doelman Romero in doel.
45
Er komt 1 minuut toegevoegde tijd bij.
44
Messi dribbelt zich doorheen de Zuid-Koreaanse defensie en besluit dan met een knappe stift op doel. De bal gaat maar net naast.
42
De wedstrijd kabbelt rustig voort richting rust.
40
Bijna vlak voor rust nog de 3-0 voor Argentinië. Keeper Jung kan de een voorzet van Maxi niet goed wegwerken en de bal belandt bij Di Maria. Die haalt knap uit, maar Jung kan de bal nog net keren.
37
De wedstrijd lijkt nu al gespeeld. Zuid-Korea kan voor geen enkele dreiging zorgen en Argentinië controleert rustig.
34
 Gele kaart voor Chung-Yong Lee
Chung-Yong Lee krijgt terecht geel na een fout op Tevez.
33

Goal
Doelpunt van Gonzalo Higuaín (Maxi Rodríguez)
Uit een voorzet van Maxi Rodriguez kopt Higuain de 2-0 binnen. De Zuid-Koreaanse keeper leek niet helemaal vrijuit te gaan.
27
Vrije trap voor Argentinië na een fout van Yong-Hyung Cho op Messi. Tevez zet zich achter de bal en knalt de vrije trap staalhard over doel.
24
Tevez zet zich knap door en zet voor op Higuain die maar net zijn omhaal mist.
23
Walter Samuel moet naar de kant wegens een blessure. Nicolas Burdisso komt hem vervangen.
18
Afstandsschot van Sung-Yong Ki gaat maar net over doel, de eerste kleine mogelijkheid voor Zuid-Korea.
15

Owngoal
Owngoal van Chu-Young Park: -
Een vrije trap van Messi wordt door Park nogal knullig in eigen doel verwerkt. Zuid-Korea meteen op achtervolgen aangewezen.
11
Goeie voorzet van Di Maria, maar Maxi Rodriguez kan net niet koppen.
10
 Gele kaart voor Ki Hun yeom
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Yeom, die Messi tegenhoudt.
5
Eerste kleine mogelijkheid voor Argentinië. Tevez bedient Di Maria, maar die knalt in het zijnet.
1
We zijn eraan begonnen.

Zuid-Korea kon in zijn eerste wedstrijd stunten tegen Griekenland, kan het die stunt nog eens overdoen tegen het sterke Argentinië? Bondscoach Maradona kan alvast geen beroep doen op spelmaker Veron, die geblesseerd is. Verder kan Argentinië wel in zijn sterkste opstelling aantreden.
Argentinië: Romero Sergio, Heinze Gabriel, Demichelis Martin, Samuel Walter Adrian, Gutiérrez Jonás, Mascherano Javier, Rodriguez Clemente, Di Maria Angel, Messi Lionel Andres, Tévez Carlos, Higuain Gonzalo.
Zuid-Korea: Jung Sung Ryong, Oh Beom Seok, Cho Yong Hyung, Ki Sung Yueng, Park Ji-Sung, Lee Young-Pyo, Lee Chung-Yong , Lee Woon Jae, Kim Jae Sung, Park Chu-Young, Yeom Ki Hun.