fraFrankrijk
mexMexico
Datum: 17/06/2010 20:30
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade de France
Frankrijk op de rand van uitschakeling na verlies tegen Mexico
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Frankrijk op de rand van uitschakeling na verlies tegen Mexico
Foto: © SC

Vice-wereldkampioen Frankrijk heeft een wonder nodig om nog door te stoten naar de tweede ronde. Het verloor vanavond met 0-2 van een sterk Mexico.

Frankijk speelde een bijzonder zwakke partij zonder doelkansen af te dwingen. De Franse ploeg bestond uit elf individuele spelers, maar er stond geen team op het veld. De Mexicanen daarentegen voetbalden met veel beweging rond de bal en streden voor elke vierkante meter.

De Mexicanen kregen in de eerste helft kansen via Vela, Franco en Salcido. Frankrijk zette daar helemaal geen doelgevaar tegenover. In de tweede periode zette het zielloze spel van de Fransen zich voort. Iets voorbij het uur bediende Marquez de wegdraaiende Javier Hernandez die na slecht uitstappen van Abidal door de buitenspelval kon glippen en de bal achter Lloris in doel legde.

Frankrijk reageerde helemaal niet. Domenech bracht wel Valbuena tussen de lijnen i.p.v Govou, maar Henry en Cissé bleven onbegrijpelijk op de bank. De Mexicaanse invallers waren wel efficiënt. Barrera werd na een knappe running neergelegd in het strafschopgebied door Abidal. Een andere invaller, good-old Blanco, zette de penalty feilloos om: 0-2.

Mexico speelde goed voetbal met veel inzet en frivoliteit, Frankrijk stelde zwaar teleur. Behalve een half mirakel zijn Frankrijk en Zuid-Afrika in deze groep uitgeschakeld. Uruguay en Mexico hebben absoluut de beste papieren om door te stoten naar de 8ste finales.

Stand in groep A:

1. Uruguay 4 ptn (3-0)
2. Mexico 4 ptn (3-1)

3. Frankrijk 1 pt (0-2)
4. Zuid-Afrika 1 pt (1-4)

Herbeleef Frankrijk - Mexico