Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Royal Bafokeng Stadium
Ghana niet voorbij tien Australiërs
Fabian Morren

Ghana is de nieuwe leider in groep D. De Ghanezen slaagden er echter niet in om tien Australiërs opzij te zetten: het werd 1-1.

Australië had in zijn eerste wedstrijd tegen Duitsland een ferme tik gekregen, maar daar was in de openingsfase weinig van te merken. De Australiërs namen de wedstrijd zelfs in handen. Harry Kewell begon overigens - in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Duitsland - in de basis. Hij ging al na twee minuten neer in het strafschopgebied, maar een penalty leverde het Australië niet op.

Na elf minuten leidde het team van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek al. Kingson loste een bal en Holman was in de rebound goed gevolgd om binnen te tikken. De wedstrijd kantelde echter volledig na een hands van Kewell. De Australiër kreeg rood en de bal ging op de stip. Gyan hield het hoofd koel en zette de penalty vervolgens feilloos om. Vlak voor de rust hield Schwarzer de bordjes in evenwicht. De doelman redde uitstekend op een hard schot van Boateng.

In de tweede helft probeerde Ghana het vooral vanop afstand. Dat leverde zelden echt gevaar op. Australië streed met een groot hart en kreeg zelf ook kansen om nog te scoren. Zo had Wilkshere de 1-2 aan de voet, maar Kingson hield Ghana overeind. In de laatste minuut kregen ook de Ghanezen nog een heel goeie mogelijkheid: Mensah kopte nipt naast.