Datum: 19/06/2010 20:30
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Loftus Versfeld Stadium
Denemarken klopt Kameroen in spektakelstuk
Bram Coenen
| 0 reacties
Denemarken klopt Kameroen in spektakelstuk
Foto: © SC

In een bijzonder aangename wedstrijd met een karrevracht aan kansen heeft Denemarken vanavond Kameroen verslagen met 2-1. De Denen hebben daardoor hun lot nog steeds in eigen handen, voor Kameroen is plaatsing voor de achtste finales onmogelijk geworden.

Bij Kameroen wijzigde bondscoach Paul Le Guen zijn elftal op diverse plaatsen. Zo kwamen onder meer Geremi en Alex Song in de ploeg. Morten Olsen plaatste Jon Dahl Tomasson terug in de ploeg bij de Denen. Zowel Denemarken als Kameroen hoopten de 3 punten weg te kapen om verder nog kans te maken op dit WK.

Beide ploegen toonden van bij het begin hun aanvallende intenties en al na 10 minuten kon Kameroen de score openen na een flater in de Deense defensie. Christian Poulsen verspeelde nogal knullig de bal aan Pierre Webo, die kon afleggen tot bij de vrijstaande Samuel Eto'o. De spits aarzelde niet en schoof rustig voorbij doelman Thomas Sörensen in doel. Denemarken was even van slag, maar wist zich daarna toch te herpakken. Kansjes voor Tomasson en Jesper Gronkjaer leverden nog geen succes op, maar iets na het halfuur was het toch prijs voor de Denen. Dennis Rommedahl was te snel voor linksback Benoit Assou-Ekoto en bracht de bal voor doel, waar de vrijstaande Nicklas Bendtner makkelijk kon binnenschuiven. Het leek erop dat we gingen rusten met een 1-1 stand op het bord, maar in een dolle slotfase kregen beide ploegen nog enkele wenkende kansen. Tomasson, Eto'o (op de paal!) en Achille Emana kenden echter geen succes.

De tweede helft ging van start op hetzelfde elan als de eerste. En direct was er een eerste kans voor Stéphane M'Bia, Sörensen was echter paraat. Beide ploegen lieten enorm veel ruimte, zodat het wachten was op een derde goal. En die viel voor de Denen aan de goeie kant. Rommedahl kwam knap voorbij de ingevallen Jean II Makoun naar binnen gesneden en krulde de bal enig mooi voorbij goalie Hamidou Souleymanou in doel. Tomasson had Denemarken enkele minuten later zekerheid kunnen bezorgen, maar hij faalde oog in oog met Souleymanou. Kameroen ging op zoek naar de gelijkmaker en had die ook bijna beet. Een ultieme reflex van Sörensen hield Emana echter van een doelpunt. Ook daarna bleef Kameroen aandringen, maar telkens lag wel één of ander lichaamsdeel van een Deen in de weg om de score te verhinderen.

Denemarken komt door deze zege op gelijke hoogte van Japan en is mits winst in de slotmatch tegen datzelfde Japan verzekerd van een plaats in de achtste finales. Voor Kameroen is de laatste match tegen Nederland er nog enkel één om de eer.

Herbeleef Kameroen - Denemarken