Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Green Point Stadium
Wervelend Portugal speelt Noord-Korea in tweede helft helemaal zoek
Manuel Gonzalez

Portugal heeft zich zo goed als zeker gekwalificeerd voor de tweede ronde. Het won vanmiddag met maar liefst 7-0 (ja zeven) van Noord-Korea.

De Noord-Koreanen maakten in de eerste helft nog een goede indruk en hadden opnieuw hun strakke organisatie van tegen Brazilië op punt staan. Ze konden zelfs enkele keren dreigen. Erg grote kansen vielen er niet te noteren. Vlak voor het halfuur stuurde Tiago de doorlopende Meireles mooi in het straatje en die schoot de bal onder doelman Ri binnen: 1-0.

Noord-Korea leek niet van slag en bleef goed combineren. Vooral kapitein Hong liet zien een aardige voetballer te zijn. Tae Se kwam zelfs bijna tot een gelijkmaker, maar hij kon de bal niet goed controleren en doelman Eduardo raapte op.

De tweede helft was van een heel ander kaliber. Toen Simao de 2-0 binnenschoof viel het bij de Aziaten in elkaar als een kaartenhuisje. Na een mooie voorzet vanop links kopte Almeida luttele seconden na de 2-0 al de 3-0 tegen de touwen. En nog amper drie minuten later maakte Tiago met een schuiver er 4-0 van na een assist van Ronaldo die tot dan toe niet erg goed in de wedstrijd zat.

Portugal combineerde, mede dankzij de grote voorsprong, uitstekend en het liep helemaal over de Noord-Koreanen heen. Ronaldo kon de bal meepikken na een fout in de defensie, het leer bleef even in zijn nek liggen waarna hij de 6-0 binnentikte. Helemaal op het einde moest doelman Ri zelfs voor een zevende keer zich omdraaien toen Coentrao voorzette en Tiago de 7-0 binnen kopte. De vernederling voor Noord-Korea was compleet. Portugal speelde een schitterende tweede helft.

Door de zege is Portugal zo goed als zeker geplaatst voor de tweede ronde. Ivoorkust en Noord-Korea mogen inpakken. Alleen een monsterzege van Ivoorkust (9-0?) tegen Noord-Korea en een nederlaag van Portugal tegen Brazilië kan de Oranje Olifanten nog in het tornooi houden.