mexMexico
uruUruguay
Datum: 22/06/2010 16:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Royal Bafokeng Stadium
Uruguay en Mexico naar achtste finales
Fabian Morren
| 0 reacties
Uruguay en Mexico naar achtste finales
Foto: © SC

Uruguay en Mexico hebben zich geplaatst voor de achtste finales. Uruguay won het onderlinge duel met 1-0, maar dat bleek ook voor Mexico voldoende om zich te kwalificeren.

Met een gelijkspel waren beide teams zeker geplaatst voor de volgende ronde, maar zowel Uruguay als Mexico hadden geen zin in een salonremise. De groepswinnaar vermijdt immers wellicht een wedstrijd tegen Argentinië. Mexico moest winnen om alsnog bovenaan in de poule te eindigen.

De eerste reuzekans was wel voor Uruguay. Na een fout van Moreno kwam Suarez oog in oog met doelman Perez, maar de topschutter van Ajax trapte voorlangs. Ook de Mexicanen gingen voluit hun kans, maar waren niet zo gevaarlijk als de Uruguayanen. Kort voor de rust klom Uruguay zelfs op voorsprong. Een voorzet van Cavani werd deze keer wel in doel geknikt door Suarez.

In de tweede helft werd Mexico duidelijk de betere ploeg. Omdat Zuid-Afrika met 2-0 leidde tegen Frankrijk kwam de kwalificatie immers in gevaar. Toch was het opnieuw Uruguay dat al snel dicht bij een nieuwe treffer kwam. Perez ranselde de kopbal van Lugano echter uit zijn doel. Aan de overkant kopte PSV-verdediger Rodriguez centimeters naast. Nadien werd bekend dat Frankrijk milderde tot 2-1 tegen Zuid-Afrika en nam ook Mexico geen risico's meer om nog te scoren.

Herbeleef Mexico - Uruguay