nigNigeria
korZuid-Korea
Datum: 22/06/2010 20:30
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Durban Stadium
Zuid-Korea na spektakelmatch naar de achtste finales
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Zuid-Korea na spektakelmatch naar de achtste finales
Foto: © SC

Zuid-Korea heeft zich na een zeer aangename wedstrijd in Durban tegen Nigeria kunnen plaatsen voor de achtste finales. Maar het had net zo goed Nigeria kunnen zijn dat in de volgende ronde tegen Uruguay moest aantreden.

De Nigerianen hadden enkel nog een kans om door te stoten naar de achtste finales als Argentinië zijn plicht zou vervullen tegen Griekenland en zo geschiedde want het team van Maradona won met 2-0. Zuid-Korea startte het beste en kreeg na amper twee minuten via Lee al een geweldige kans op de voorsprong, maar hij schoot in één tijd naast.

Op de 12de minuut zette rechtsachter Odiah een schitterende actie op en zijn voorzet werd door Uche in doel geschoven: 1-0 voor de Afrikanen. In de 36ste was uitblinker Uche dichtbij een grotere voorsprong voor the Super Eagles maar zijn vlam spatte op de paal uit elkaar. Amper twee minuten later werkte Lee aan de overkant een vrijschop binnen: 1-1, een koude douche voor de Nigerianen. Met die stand gingen we ook rusten.

Na de pauze wou Nigeria met veel goede wil starten maar die werd meteen gefnuikt na geklungel van Afolabi en Shittu in de defensie. Park Chu Young krulde de vrijschop voorbij de muur in doel maar doelman Enyeama ging niet vrijuit. De Nigerianen stonden voor een loodzware opdracht, maar de kansen kwamen toch nog. Yakubu had maar in te leggen voor een leeg doel maar hij schoot de bal onbegrijpelijk naast, toch wel dé misser van dit WK tot dusver.

Even later hingen de bordjes dan toch gelijk. Na een goede actie van Obasi wordt hij door een Koreaanse verdediger ten val gebracht. De terechte strafschop werd door Yakubu ditmaal wel vakkundig binnen geschoten: 2-2. De Afrikanen gingen voluit door en Martins kreeg de kans om Nigeria naar de 8ste finales te schieten maar zijn lobbal ging naast het doel. In de slotfase trapte invaller Obinna nog twee keer gevaarlijk richting de Aziatische goal, maar de Koreanen hielden stand.

Door de zege van Argentinië stoten zij en Zuid-Korea door naar de achtste finales. Nigeria en Griekenland zijn uitgeschakeld. Nigeria was er enorm dichtbij, maar ze zijn na Kameroen en Zuid-Afrika het derde Afrikaanse land dat met zekerheid het tornooi moet verlaten. Toch wel een tegenvaller, the Super Eagles hadden het ook wel verdiend, maar ook de Koreanen gaan verdiend door naar de volgende ronde na hun zege in de openingswedstrijd tegen Griekenland.

Herbeleef Nigeria - Zuid-Korea

Vooraf