Stadion: Loftus Versfeld Stadium
Verenigde Staten na sensationele slotfase naar de tweede ronde
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

De Verenigde Staten heeft zich op de valreep samen met Engeland weten te plaatsen voor de tweede ronde na een zege tegen Algerije in de toegevoegde tijd.

Onyewu bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Amerikanen. Na de voorsprong van Engeland in de eerste helft tegen Slovenië wisten de Algerijnen en de Amerikanen dat ze moesten scoren om door te stoten naar de volgende ronde. Beide teams gingen voluit in de aanval, zelfs al voor de pauze, maar een doelpunt van de Verenigde Staten werd net als in de vorige partij tegen Slovenië afgekeurd.

Maar ook de Algerijnen kregen kansen, zonder succes. Bij Algerije vervulde vooral doelman Mbolhi een opvallende rol. Hij zal zeker zijn opgevallen bij de talrijke scouts. De onbekende doelman verdient zijn brood in de Bulgaarse competitie. Na een minuut of tien in de tweede helft schoot Dempsey voor de VS op de binnenkant van de paal en ook zijn rebound belandde niet tegen de netten.

Het spel ging goed over en weer maar Amerika kreeg de beste kansen. Feilhaber kon zich doorzetten en wou afleggen voor een vrijstaande maat maar opnieuw zat Mbolhi er uitstekend tussen. Engeland - Slovenië was ondertussen afgefloten bij een 1-0 zege voor de Engelsen. Met deze stand zouden zowel de VS als Algerije uitgeschakeld zijn.

Twee minuten in de toegevoegde tijd kopte Saifi van dichtbij op doelman Howard die het spel meteen lanceerde naar de overkant. De VS kwam op de counter met vier tegen drie te staan, Altidore schoot naar doel, Mbolhi duwde weg maar sterspeler Donovan trapte de rebound laag binnen: 1-0 voor Amerika en Slovenië uitgeschakeld.

In de daaropvolgende actie kreeg kapitein Yahia nog een tweede keer geel en dus rood van onze landgenoot De Bleeckere na aanhoudend protest. De VS stoten door naar de volgende ronde, een bijzonder bittere pil voor de Slovenen die zo in de absolute slotfase nog uit de wereldbeker vliegen.