chiChili
spaSpanje
Datum: 25/06/2010 20:30
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Loftus Versfeld Stadium
Spanje wint en plaatst zich voor volgende ronde
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Spanje wint en plaatst zich voor volgende ronde
Foto: © SC

Spanje heeft vanavond gewonnen met 1- 2 van Chili. Beide ploegen zijn daardoor geplaatst.

Spanje was vooraf verplicht om te winnen om alsnog door te stoten. Del Bosque deed daarbij een beroep op Iniesta, hij kwam in de plaats van Navas. Bij Chili wijzigde Bielsa de ploeg op drie plaatsen. Fernandez, Suazo en Carmona verdwenen uit de basis en zo kregen Estrada, Gonzalez en Valdivia hun kans.

In de eerste vijf minuten probeerde Spanje meteen snel aan te vallen via Torres. De spits kon zijn kansen echter niet binnen het doelkader krijgen. Nadien kwam Chili nadrukkelijker opzetten. De Spaanse verdediging werd op een hoopje gespeeld maar Gonzalez schoot aan de tweede paal vrij over. Ook het lobballetje van Estrada werd net op tijd gekeerd door Casillas.

De Spanjaarden konden hun geliefkoosde combinatiespel niet hardmaken. Toch kwamen ze op voorsprong via Villa. De Chileense doelman kwam ver uit op Torres. Hij trapte de bal echter in de voeten van Villa dat vanop ruime afstand in een leeg doel afwerkte. De spits van Barcelona trapte de moeilijke bal toch zeer goed binnen.

Nadien nam Chili het initiatief opnieuw over. Spanje probeerde er gevaarlijk uit te komen via de counter. Hoe hard Chili ook probeerde, de goal viel opnieuw aan de overkant. Na een mislukte controle in de Chileense verdediging tikte Spanje het bijzonder snel uit. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Iniesta die de bal perfect in het hoekje wist te plaatsen. Chili op 0-2 maar ook met 10 man. Estrada kreeg immers zijn tweede gele kaart nadat hij op de hak van Torres ging staan.

Tijdens de rust wisselde Chili twee spelers. Vooral de wissel van Millar bleek een gouden zet aangezien hij na amper twee minuten de aansluitingstreffer maakte. Hij kreeg bijzonder veel ruimte om aan te leggen. Zijn schot werd nog van richting verandert door Pique waardoor Casillas kansloos achterbleef.

Over het vervolg van de partij kunnen we kort zijn: Spanje durfde niet, Chili kon niet. Er kwamen enkele halve kansjes via Villa maar groot doelgevaar leverde dat niet op. Chili was virtueel geplaatst en ging dus geen risico’s nemen met een man minder op het veld. De wedstrijd eindigde zo op een 1-2 overwinning voor Spanje. Daardoor is Spanje groepswinnaar en treft het Portugal in de volgende ronde. Ook Chili is geplaatst en ontmoet Brazilië.

Herbeleef Chili - Spanje