Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Free State Stadium
Zwitserland en Honduras mogen hun koffers pakken
Maarten Coenen

Zwitserland en Honduras hebben elkaar perfect in evenwicht gehouden. Na een zwakke eerste helft en een interessante 2de helft verlaten beide ploegen het WK met een 0-0 gelijkspel.

In een uiterst flauwe eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Het was goed 10 minuten wachten voor Inler zich aan de rand van de 16 mooi kon vrij kappen en een eerste schot op doel wist te lossen. Honduras stelde daar weinig tot niets tegenover, Anderlecht-speler Bernardez viseerde met een vrije trap nog een toeschouwer in de tribune. Zwitserland kon vlak voor de rust nog eens dreigen via N’ Kufo, maar beide keepers moesten zich geen enkele keer onderscheiden tijdens de eerste helft.

De 2de helft was van een veel betere makelij: eerst kopte Suazo Honduras ei zo na op voorsprong en aan de andere kant waren de Zwitsers via Barnetta en Derdiyok ook een paar keer dicht bij de openingsgoal. In het laatste halfuur kwam er steeds meer ruimte en Alvarez dwong Benaglio tot een wereldsave. Zwitserland kreeg ook zijn kansen via de ingevallen Yakin en Frei, maar zowel Honduras als de Zwitsers waren bijzonder onmondig voor de goal.

De ingevallen Welcome leek in de blessuretijd Honduras nog de overwinning te bezorgen, maar ook die laatste poging ging de mist in. Na een billijk gelijkspel zeggen beide ploegen het WK vaarwel.