Competitie: WK
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Green Point Stadium
Indrukwekkende Duitse garde vernedert Argentinië

De wedstrijd tussen Argentinië en Duitsland werd aangekondigd als de match tussen twee evenwaardige ploegen. Tijdens de match was daar echter weinig van te merken, want de jonge garde van Joachim Löw speelde de troepen van Diego Maradona op een hoopje.

De Duitsers begonnen verschroeiend aan de wedstrijd. De eerste tien minuten eisten ze het leeuwendeel van het balbezit op. Na drie minuten leverde dat al resultaat op. Podolski werd neergemaaid aan de linkerkant en Schweinsteiger meldde zich voor de vrije trap.

De Duitse regelaar dropte het leer perfect tussen doelman en verdediging. En daar dook de jonge Thomas Müller op, die er zijn hoofd tegenzette. De bal ging via Romero, die trouwens niet helemaal vrijuit ging op die fase, in doel.

Duitsland oppermachtig

Het eerste halfuur was helemaal voor de Mannschaft en Argentinië mocht blij zijn dat het geen tweede doelpunt te slikken kreeg. Klose werd in de zestien aangespeeld door Müller, die de bal afsnoepte van Demichelis, maar de Duitse prijsschutter knalde de bal vanop tien meter hoog over.

Het laatste kwartier nam Argentinië het initiatief over. Messi probeerde het een paar keer van ver, maar zijn vizier stond blijkbaar niet juist afgesteld. Di Maria, de beste Argentijn op het veld, maakte een paar keer de actie en bediende Higuain, maar die trapte te zwak. En ook Di Maria zelf schoot te zwak. Neuer had er geen probleem mee. De rust werd dan ook bereikt met de stand die al na drie minuten op het bord stond.

Geen kansen voor Argentinië

Argentinië kwam geprikkeld uit de kleedkamer, maar kon weinig echte kansen afdwingen. Messi, voor de rest bijna helemaal onzichtbaar, schoot een paar keer hoog over doel. Higuain was de gevaarlijkste, maar de Duitse defensie stond pal.

Duitsland liet de Argentijnen, die zich dikwijls gewoon vasliepen, gewoon komen en wachtte af. De Mannschaft speculeerde op de counter en dat loonde.

Müller, die op de grond gewerkt was, kon de bal doorspelen naar Podolski. Deze zette hard voor op Klose, die moederziel alleen voor doel stond te wachten.

Even later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Schweinsteiger haalde met een schitterende beweging de achterlijn. Hij zette voor en daar stond Friedrich, die helemaal uit de verdediging was meegekomen, te wachten om de bal over de lijn te duwen. 3-0 en wedstrijd helemaal gespeeld. Klose maakte de vernedering helemaal compleet. Hij rondde een perfecte counter van Özil in één tijd af.