Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Ellis Park Stadium
Sterk Paraguay in laatste tien minuten ten onder tegen Spanje
Manuel Gonzalez

Spanje heeft zich ten koste van Paraguay geplaatst voor de halve finales van het WK waarin het uitkomt tegen Duitsland.

Paraguay speelde een goede partij en kreeg na amper 52 seconden al een goede kans, maar Barreto geraakte niet voorbij Casillas. Vier minuten voor de pauze kan Valdez zelfs scoren voor de Zuid-Amerikanen, maar het doelpunt wordt al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel. Valdez was gedurende de hele eerste helft een echte kwelgeest voor de Spaanse verdedigers.

De Spanjaarden kregen niet echt voet aan de grond in de eerste vijfenveertig minuten. Na een twaalftal minuten in de tweede helft werd een teleurstellende Torres gewisseld door Fabregas. Eén minuut later kreeg Paraguay een strafschop na een overduidelijke trekfout van Piqué in de zestien meter. Cardozo schiet de penalty op Casillas. Het spel gaat meteen naar de overkant waar Alcaraz Villa tot vallen brengt en opnieuw geeft de ref uit Guatemala een penalty. Xabi schiet raak, maar moet hernemen. Bij de tweede poging weet doelman Villar wel te redden, spanning ten top!

Daarna pakte Spanje, zeker qua balbezit, de wedstrijd volledig in handen, maar echte grote kansen blijven uit. Tussendoor kon ook Paraguay nu en dan nog eens zijn neus aan het venster steken. Acht minuten voor het einde gebeurde het dan toch. Iniesta zette Pedro alleen voor doel, maar die treft de paal. De rebound werd door Villa opgevangen en tegen de rechterpaal en via de linkerpaal in doel geschoten: 1-0 voor La Roja.

Paraguay gooide in de slotfase nog alles op alles en doelman Casillas kon een schot van Barrios niet vasthouden, Roque Santa Cruz liep goed en leek de gelijkmaker binnen te tikken maar opnieuw kon Casillas de bal wegslaan uit zijn doelvlak. Meteen de laatste grote kans van de match. Spanje mag door naar de halve finales, waarin het tegen Duitsland uitkomt. Paraguay mag met opgeheven hoofd de wereldbeker verlaten. Het speelde een meer dan degelijke partij tegen de Europese kampioen.