staStandard de Liège
Anderlecht
Datum: 15/11/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 11
Walst Standard nu ook over Anderlecht?
Walst Standard nu ook over Anderlecht?
Foto: © SC

Bij de mannen waagt men bij duels tussen Standard en Anderlecht het steevast over de 'Belgische Clasico' te hebben, bij de vrouwen is het niveauverschil op papier duidelijker. Standard is in vorm, kan het nu ook tegen Anderlecht uithalen?

Door Aernout Van Lindt

Door het puntenverlies van Twente in de inhaalwedstrijd tegen Ajax staan er drie ploegen op kop met 20 punten: Twente, PSV/Eindhoven (met een wedstrijd meer gespeeld) en Standard. Anderlecht volgt op negen punten in de middenmoot.

Het hoeft dan ook geen betoog dat Standard vanavond op de Académie Dreyfus duidelijke favoriet is. Bovendien zijn de Rouches in bloedvorm: vorige week werd Antwerp nog met duidelijke cijfers wandelen gestuurd: 7-0. En eind oktober waren de meisjes van Standard ook hofleverancier qua doelpunten bij de Red Flames.

Met Wullaert op kop en verder ook onder anderen Biesmans en Zeler staat er veel Belgisch geweld in de ploeg, met dan ook nog eens de Nederlandse Vanity Lewerissa die een neus voor goals heeft.

Kan Antwerp iets doen tegen Twente?                     

Antwerp is al enkele weken veroordeeld tot de laatste plaats. Bovendien ging het zowel tegen PEC Zwolle (0-5 in eigen huis) als tegen Standard (7-0) zwaar onderuit. Het wil eerherstel, maar op het veld van co-leider Twente wordt dat moeilijk te halen. Is Antwerp tot een stunt in staat?

PSV/Eindhoven wil mee met de leiders en moet dan winnen in Amsterdam – altijd lastig weten ook de dames van Twente. Heerenveen wil het dipje overwinnen met een glansprestatie tegen Zwolle en we hebben ook nog het leuke Belgische duel in Westerlo tussen Lierse en Club Brugge.

Het programma:

Telstar – Gent
PEC Zwolle – Heerenveen
Twente – Antwerp
Ajax – PSV/FC Eindhoven
Utrecht – ADO Den Haag
Standard – Anderlecht
Lierse – Club Brugge

De wedstrijden in Nederland starten om 19.30 uur, de wedstrijden in België vangen een uurtje later aan.

Meer nieuws