Stadion: Estádio do Algarve
Koude douche voor de Belgian Red Flames op Algarve Cup
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Lagos, Portugal

De Belgian Red Flames zijn met een nederlaag aan de Algarve Cup begonnen. Tegen IJsland toonden ze grinta en enkele leuke combinaties, maar ondanks een werelddoelpunt van Cayman werd toch verloren.

Sinds dinsdag zijn de Flames in de Algarve, op woensdagochtend hadden ze nog een rustige training. Iederen was gemotiveerd en dus wilden ze er iets van maken tegen IJsland. Maar: na vier minuten stonden de Flames wel al in het krijt bij IJsland.

De eerste de beste voorzet zorgde meteen voor een doelpunt, ook omdat keepster Odeurs half naast de bal ging. Met de kop maakte Jonsdottir er zo 0-1 van. Het signaal voor de Belgen om meer voetbal op de mat te gaan brengen, al bleven grote kansen in eerste instantie uit.

Tot Janice Cayman plots de voorslaghamer bovenhaalde en enig mooi een bal voorbij de IJslandse keepster wist te lepelen. Alles te herdoen, 1-1 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft was het aanvankelijk de Belgische nationale ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op het winnende doelpunt, maar een knal van Zeler zoefde net over. En het venijn zat klaarblijkelijk in de staart.

Een vrije trap in minuut 93 werd namelijk een doelpunt: invalster Brynjarsdottir tikte van dichtbij de voorzet van Gisladottir tegen de touwen. En zo geen puntje voor de Red Flames, die dat nochtans wel hadden verdiend.