Stevig Heist knokt zich voorbij OH Leuven in match met pareltjes van goals
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Heist-op-den-Berg

Heist wint van OH Leuven in opener van het seizoen: 2-1

Heist heeft de eerste punten van het seizoen beet. In eigen huis hield het stand tegen OH Leuven. Er vielen drie doelpunten en het moet gezegd: er zaten pareltjes bij.

Heist en OH Leuven eindigden vorig jaar in de kelders van de Super League, dit seizoen proberen beide teams beter te doen. Dat doen ze ook met een aantal nieuwkomers in de basis. Inne Desmet liet meteen een aantal leuke passen zien voor de thuisploeg, Britt Vanhamel zorgt voor iets meer rust bij de bezoekers achterin.

De centrale verdedigster had in de eerste helft ook de twee beste kansen aan Leuvense zijde: een kopbal werd door Senaeve gekopt, daarvoor had een splijtende bal al de kruising geviseerd. Aan de overkant was het wel raak: balverlies leidde de 1-0 in, de lob van Luna Maes over Van Den Bergh enig mooi.

Suenens zorgde voor de 2-0 in Heist - OH Leuven

Meteen ook de ruststand. Na de nodige frisdrank in een broeiierig Heist-op-den-Berg startte OHL furieus. Daardoor liet het ook wat gaten in de defensie, waarvan Suenens eerst een keer net niet en dan een keertje wel profiteerde: 2-0 voorbij de ingevallen keepster Coenen. Match gespeeld zou je denken?

Niet dus, want Leuven kwam op het uur al terug in de match. Opnieuw een knap doelpunt, dit keer van de ingevallen Bey Temsamani. OHL ging nog op zoek naar de 2-2 en gaandeweg kwam het er ook beter uit. Heist probeerde het dicht te spijkeren en begaf niet, al moest de lat nog redding brengen op een schot van Janssens. Heist pakt zo meteen een eerste nuttige driepunter.