kvkKV Kortrijk
Datum: 23/01/2018 20:30
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Le Canonnier
Kortrijkzaans aanvalsduo breekt de ban in Moeskroen, Chevalier (gedeeld) topschutter
Yannick Lambrecht

Moeskroen 0-3 Kortrijk

Kortrijk had wat tijd nodig om de motor op gang te trekken, maar kon het laken volledig naar zich toetrekken in de tweede helft. Perbet, Chevalier en Ouali duwden Moeskroen kopje onder.

De trainers voerden enkele wissels door voor deze ontmoeting. Rotariu, Govea en Huyghebaert moesten plaats maken voor Olinga, Gulan en De Medina. Bij Kortrijk kreeg De Smet de voorkeur op Ajagun.

Lange studieronde

Het gure winterweer in Henegouwen deed de match weinig goeds. Na een slordige openingsfase kwam Kortrijk dan toch een beetje opzetten, zonder echt grote kansen te creëren. Perbet dacht dat een paar keer dat hij rugby speelde met torenhoge schoten, topschutter Chevalier vond doelman Bailly bij de beste kans van de eerste helft.

Met de rust in zicht had Kortrijk in principe nog een penalty kunnen krijgen. Op een hoekschop werd Kagelmacher stevig vastgehouden, maar scheidsrechter Put gebaarde van doorspelen.

Snelle actie

Zo traag de eerste helft begon, zo snel begon de tweede. Olinga trapte een metertje naast, maar dan nam een hongerig aanvalsduo de bovenhand voor Kortrijk. Bailly hield een trap van Chevalier eerst nog tegen, maar moest zich een minuut later gewonnen geven op een rebound van Perbet. Op uitstekend voorbereidend werk van Chevalier nota bene.

Boeken toe

Moeskroen was aangeslagen door de openingstreffer. Ze kwamen dicht bij een aansluitingstreffer toen Awoniyi net naast de kruising mikte, maar Kortrijk bleef de controle houden en wist de score zelfs verder uit te breiden.

Een uitmuntende Ouali was degene die daarvoor zorgde. Eerst zette hij Chevalier alleen voor doel voor zijn elfde doelpunt van het seizoen - waardoor hij op gelijke hoogte staat met Isaac Thelin voor de Gouden Stier-, twee minuten later maakte Ouali het zelf af met een wondermooie volley op assist van Azouni. 0-3 en match gespeeld op Le Canonnier.