Italie
belBelgië
0-1
37' Janice Cayman (pen)
42'
1-1
Datum: 10/04/2018 18:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 4

Flames slikken zure nederlaag in Italië en hebben WK-kwalificatie niet meer in eigen handen

De Belgian Red Flames hebben hun vijfde WK-kwalificatiewedstrijd verloren op bezoek bij Italië. Even zag het er goed uit na een strafschopdoelpunt van Cayman, maar de thuisploeg ging erop en erover.

• Flames moeten iets rapen in Italië om lot in eigen handen te houden
  • Cayman zorgt voor voorsprong
  • Italië erop en erover, achtpuntenkloof in de stand

De Belgian Red Flames wisten na het puntenverlies tegen Portugal dat ze niet mochten verliezen van Italië om nog het lot in eigen handen te houden richting het WK in Frankrijk in 2019. Bij groepsfavoriet Italië geen makkelijke zaak, de Squadra had tot op heden een perfect rapport: 15 op 15.

En dus was het alle hens aan dek in het Italiaanse Ferrara, waar in het stadion van SPAL werd gespeeld. De Flames werden onder druk gezet in een vrij kansarme eerste helft, maar hielden al bij al makkelijk stand.

Leuke start ...

Tien minuten voor tijd ging Bonansea opzichtig aan Vanmechelen - die net als Coutereels en Coryn in de basis werd gedropt - hangen en ging de bal op de stip. Cayman maakte vanop de stip haar zevende in deze WK-kwalificatiecampagne.

Lang konden de Belgen niet profiteren van de voorsprong, want Rosucci hing de bordjes snel in evenwicht: 1-1 bij de koffie. Na de pauze probeerden de Flames het gesloten te houden en lange tijd lukte dat ook. We leken op weg naar een gelijkspel, maar ...

Tien minuten voor tijd deed Girelli alsnog het licht uit voor de Flames. Ze werd vanop links aangespeeld, kon Zeler afhouden en trapte van dichtbij voorbij Odeurs. De Belgen gingen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

In de stand hebben de Italianen nu 18 op 18. De kloof met de Flames is nu acht punten. Ze hebben groepswinst nu niet meer in eigen handen en moeten hopen dat Portugal punten kan wegsnoepen in Florence binnen enkele maanden.