Datum: 14/04/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Daknam
Leider Lokeren pakt voor de eerste keer 6 op 6 in eigen huis, Cevallos doet monden openvallen met wereldgoal vanop eigen helft
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 0 reacties

Lokeren klopt Eupen met 3-0, Cevallos dingt mee voor goal van het jaar

Leider Lokeren pakt voor de eerste keer 6 op 6 in eigen huis, Cevallos doet monden openvallen met wereldgoal vanop eigen helft

Exact 3360 toeschouwers zagen Lokeren voor het eerst een 6 op 6 pakken op Daknam. Maar waar ze pas écht voor rechtsprongen, was de absolute wereldgoal van Cevallos. Daarnaast zetten De Ridder en een owgoal van Loties de oververdiende 3-0 op het bord tegen Eupen.

De opvallendste naam op het wedstrijdblad was Yusuf Lawal. De 20-jarige Nigeriaanse belofte kreeg zijn allereerste speelminuten in Lokerse loondienst. Peybernes blesseerde zich tijdens de opwarming en dus nam Wagué zijn plaats in. Kapitein Luis Garcia speelde zijn laatste wedstrijd voor Eupen voordat hij terugkeert naar Spanje om een trainerscursus te volgen.

Dominant, nu nog efficiënt

De jonge debutant bracht iets wat Lokeren nog niet had en dat is een snelle en dribbelvaardige winger. Hij maakte het Tirpan en co. knap lastig op zijn linkerflank. Slechts één ding ontbrak bij hem en heel Lokeren: efficiëntie. Lawal, Skulason, Söder en Cevallos kregen allemaal meerdere kansen en toch kon enkel De Ridder scoren. Na een diepsteekbal van Marecek trapte hij de 1-0 tussen vier man door voorbij Van Crombrugge.

Verder hadden de Tricolores die eerste helft wel perfect onder controle op een manier die we nog niet zo heel vaak gezien hebben dit seizoen. Enkel op een flagrante misser van Rassoul kon Ocansey er één keer doorkomen, maar hij besloot over.

Goal van het jaar?!

De Oostkantonners begonnen ietsje beter aan de tweede periode - Leye zag nog een kopbaldoelpunt terecht afgekeurd door buitenspel-, maar Lokeren hield zonder al te veel moeite stand. Bovendien zag niemand de ingeving van Cevallos in de 65ste minuut aankomen. Van Crombrugge stond ver uit zijn doel en vanop ongeveer 60 meter (alleszins zijn eigen helft) legde het nummer tien de bal in doel. Een waanzinnige wereldgoal en kanshebber voor doelpunt van het jaar! 

De gekkigheid stopte daar niet. Twee minuten later pakte Mulumba zijn tweede gele kaart, Eupen met tien. Kort nadien gaf opnieuw Cevallos een strakke voorzet en Loties schoof de bal zomaar in eigen doel. Een oververdiende 3-0 en match gespeeld. 

Perfecte thuisreputatie

Play-off 2 is dus toch voor iets goed. Voor de allereerste keer dit seizoen pakt Lokeren 6 op 6 in eigen huis en dat stemt de fans natuurlijk uiterst tevreden. Lokeren blijft ook leider in poule B met 7 op 9.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Marzo Stefano 90' -
Filipović Jakov 90' -
Rassoul Joher Khadim   90' -
Skúlason Ari 90' -
Marecek Lukas A   86' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco 90' -
Michel Julian 90' -
Lawal Yusuf 74' -
Söder Robin 90' -
De Ridder Steve 90' -
  Bank G Beoordeel
Straetman Bob 16' -
Terki Mehdi 4'  
Van Moerzeke Gil -  
Benchaib Amine -  
Miric Marko -  
Monsecour Arno -  
De Wolf Ortwin -  
Monsecour Arno -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Raspentino Florian 58' -
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Wagué Moussa 72' -
Loties Jordan 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Tirpan Mickaël 90' -
Mulumba Rémi     67' -
Gnaka Silas 90' -
Ocansey Eric 90' -
Leye Mbaye 90' -
García Fernandez Luis   90' -
  Bank G Beoordeel
Castro-Montes Alessio 32' -
Toyokawa Yuta 18' -
Koné Mamadou -  
Lazare Amani Jean Thierry -  
Peybernes Mathieu -  
Niasse Babacar -  
Jamabo Odeni Georges -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Eupen

Vooraf