Datum: 28/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Le Canonnier
Leider Zulte Waregem zet de reeks verder na dolle minuut in bijzonder moeizaam duel
Yannick Lambrecht

Moeskroen 1-2 Zulte Waregem

Zulte Waregem blijft de ongeslagen leider na een 1-2 zege op Moeskroen, maar daar valt een en ander over te zeggen. Essevee kwam ondanks het overwicht op achterstand en had geluk toen Harbaoui en Olayinka de scheve situatie binnen de minuut konden ombuigen.

'Never change a winning team' moet Dury gedacht hebben, want hij zette voor de eerste match van de terugronde net dezelfde elf tussen de lijnen. Defays greep wel in en bracht Godeau (ex-Essevee), Vojvoda, Amallah en Rotariu in zijn ploeg.

De deur wil niet open

Zulte Waregem begon het best aan de partij en domineerde bijna non-stop, maar... Het was zo'n dag van net niet. Een heel bedrijvige De Pauw zette tal van aanvallen op, maar allemaal belandden ze naast het doel of in de handen van doelman Werner. Harbaoui en Olayinka misten duidelijk efficiëntie.

En alsof de gebrekkige afwerking niet erg genoeg was voor Essevee kwamen ze nog op achterstand ook. Huyghebaert zwiepte een voorzet in de zestien, Amallah zette er zijn hoofd tegen en met die zeldzame kans stond Moeskroen uit het niets op voorsprong.

Ze schakelden daarop een versnelling hoger, maar geraakten er maar niet door met enkele missers die er eigenlijk altijd in moesten. Dat spelbeeld zette zich door in de tweede helft.

Dolle minuut

Tot de 65ste minuut aanbrak. Harbaoui had toen al twee uitstekende kopkansen gemist, maar de derde was wel prijs. Op aangeven van De Pauw deed hij de touwen vanop een metertje trillen.

Binnen de minuut was de achterstand zelfs omgebogen in een voorsprong. Invaller Hamalainen zette goed voor vanop links en deze keer kon Olayinka het leer binnenduiken. Een zotte fase die wel een terechte score op het bord zette.

Geen tweede deksel op de neus

Moeskroen was duidelijk aangedaan nadat de dam gebroken was en liet de kopjes een beetje hangen. Het kwam wel nog enorm dicht bij de 2-2 toen Amallah in de slotfase tegen de lat mikte, maar gezien het spelbeeld mocht een beetje geluk ook wel voor de bezoekers. Zij blijven leider met 16 op 18.