Beker

Word fan van Beker!
Facebook
RSS Feed van Beker Download kalender van Beker

KRC Genk Ladies - Standard de Liège ()

Na de mannen, ook de vrouwen: Standard klopt Genk na leuke bekerfinale

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt vanuit Eupen
Datum
0 reacties
Na de mannen, ook de vrouwen: Standard klopt Genk na leuke bekerfinale
Foto: © photonews

Standard en KRC Genk mochten het bij de vrouwen opnemen in een reprise van de mannenfinale in de Beker van België. Het werd een nagelbijter, waarbij Standard uiteindelijk aan het langste eind zou trekken en zo een zoveelste prijs in de kast mag zetten.

Genk en Standard waren derde en vierde geworden in de Super League, dus mochten we ons opmaken voor een vermoedelijk evenwichtig en spannend duel. En dat kregen we ook. Beide teams hadden de voorbije weken een paar van hun speelsters wat gespaard om klaar te zijn voor deze finale.

Onder een loden zon was het echter nog steeds allesbehalve makkelijk om 90 minuten alles te geven, wat op het einde van de wedstrijd heel goed te zien was. KRC Genk Ladies hadden veel energie verspild doorheen de wedstrijd en dat resulteerde in de nodige krampen.

De Limburgers waren zeker in de eerste helft ook baas in het veldspel, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Integendeel, het was aan de overkant dat Coenen een paar keer goed moest tussenkomen - zeker op een een-tegen-eensituatie met Wajnblum redde ze knap.

Aan de overkant blonk Genk uit met veel werklust, loopvermogen en leuke acties, maar het kon Lisa Lichtfus nooit echt in verlegenheid brengen. Net na de koffie zou dat zuur opbreken, wanneer Wajnblum in de grote rechthoek over het been van Caelen ging en Gelders vanop de stip de 0-1 wist te netten.

Luikse feestnacht

Genk probeerde daarna met man en macht nog een en ander goed te maken, maar dat lukte niet. Een kleine tien minuten voor tijd kon de ingevallen Schoenmakers met een rake kopbal de boeken helemaal dichtdoen. 

En zo won Standard net als bij de mannen de bekerfinale bij de vrouwen en kon het zich opmaken voor een feestnacht in het Luikse. Voor de speelsters breekt na een erg lang seizoen eindelijk een korte rustperiode aan. 

Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Kalender / Voetbaluitslagen
Topschutters

Geen doelpunten