kroKroatië
engEngeland
Datum: 11/07/2018 20:00
Competitie: WK
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Luzhniki Stadium
It's not coming home: uitgekookt Kroatië dankzij ex-Bruggeling naar de finale van het WK, nog een België-Engeland
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties

Engelsen gaan in de verlengingen ten onder tegen Kroatië: 2-1

It's not coming home: uitgekookt Kroatië dankzij ex-Bruggeling naar de finale van het WK, nog een België-Engeland

Engeland, the home of football. Sinds 1966 wachten ze op een nieuwe wereldtitel, maar het zal ook niet voor dit jaar zijn. Na een goeie start zakte Engeland weg en werd Kroatië steeds sterker. Met een goal en een assist mocht Ivan Perisic (ex-Brugge) zich trouwens fel op de borst kloppen.

Engeland begon goed en vooraan leken ze hun zaakjes wel in orde te hebben. Kroatië wist het eerste halfuur van geen hout pijlen maken. Hoe een wedstrijd kan draaien en keren... Een land met een dikke vier miljoen inwoners staat nu in de WK-finale. Het kan verkeren hé zei Bredero.

Trippier schildert

Topspits Harry Kane zakt wel veel af naar het middenveld om daar steun te gaan verlenen, maar voor de rest ligt het zwaartepunt in de aanval en bij de jongens die daar rondlopen. Sterling, enorm snel, maar niet altijd met het overzicht. Kane, daar hoeven we geen woorden aan vuil te maken. 

Maar ook Dele Alli. De 22-jarige aanvallende middenvelder is werkelijk een wereldster in wording. In een halve finale, tegen een stevig tackelende Kroatische ploeg haalde hij in de eerste helft zijn hele arsenaal aan technische kunstjes boven. Zijn eveneens nog (vrij) jonge ploeggenoten liepen zichzelf bij momenten wel voorbij.

Terug naar de oude waarden

Rond de 20ste minuut moest een Kroaat net voor de zestien aan de noodrem gaan hangen bij Alli. Minstens twee minuten duurde het voor de muur op zijn plaats stond. Trippier trok er zich allemaal niks van aan. De verdediger gluurde eens naar rechts, zette zijn voet tegen het leer en dat verdween over een hoop springende rood-witten en naast Subasic in doel. Engeland in een zetel!

Kroatië kreeg wel even voet aan de grond, maar niet lang. Stones en Walker hadden achteraan alles onder controle: Mandzukic, Rakitic en Rebic probeerden wel, maar zagen telkens een Engels been voor hun trap opduiken. Tot zover het verhaal van de eerste helft.

Wedstrijd kantelt volledig

Want de tweede, dat was iets helemaal anders. Engeland kreeg een kleine storm over zich. In een regie  van Modric mochten Rakitic en Perisic zich gaan uitleven. De Engelsen wisten niet waar eerst te lopen. Perisic maakte er op acrobatische wijze ook 1-1 van. Het jonge Engeland probeerde de bakens te verzetten, maar deed dat met weinig overzicht tegen de uitgekookte Kroaten.

Verlengingen dus en ook daarin toonden de Kroaten zich de besten. Perisic - die een heel sterke tweede helft speelde - was ook daarin weer beslissend. Met een achterwaartste kopbal dropte hij een afvallende bal achter de centrale verdediging van Engeland. Als een duiveltje uit een doosje dook daar Mandzukic op en die bezegelde het lot van de Engelsen: 2-1.

Opstellingen

Kroatië Kroatië

  Speler G Beoordeel
Subasic Danijel 90' -
Vrsaljko Sime 90' -
Lovren Dejan 90' -
Vida Domagoj 90' -
Strinic Ivan 90' -
Rebić Ante   90' -
Rakitic Ivan 90' -
Modric Luka 90' -
Perisic IvanA 90' -
Brozovic Marcelo 90' -
Mandzukic Mario  90' -
  Bank G Beoordeel
Pivarić Josip -  
Ćaleta-Car Duje -  
Jedvaj Tin -  
Bradaric Filip -  
Livaković Dominik -  
Kramaric Andrej -  
Kalinic Lovre -  
Badelj Milan -  
Pjaca Marko -  
Kovacic Mateo -  
Kalinic Nikola -  
Corluka Vedran -  

Engeland Engeland

  Speler G Beoordeel
Pickford Jordan 90' -
Walker Kyle   90' -
Stones John 90' -
Maguire Harry 90' -
Henderson Jordan 90' -
Trippier Kieran 90' -
Alli Dele 90' -
Lingard Jesse 90' -
Young Ashley 90' -
Sterling Raheem Shaquille 74' -
Kane Harry 90' -
  Bank G Beoordeel
Rashford Marcus 16' -
Edgar Dier Eric Jeremy -  
Arnold Trent -  
Cahill Gary -  
Loftus-Cheek Ruben -  
Butland Jack -  
Delph Fabian -  
Welbeck Danny -  
Rose Danny -  
Vardy Jamie -  
Pope Nick -  
Jones Phil -  
Herbeleef Kroatië - Engeland

WK