lokSporting Lokeren
Datum: 14/09/2018 20:30
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Bloed, zweet en tranen: Club Brugge beslist spektakelmatch tegen Lokeren in minuut 98
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge

Club Brugge 2-1 Lokeren

Club Brugge blijft perfect in eigen huis, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Halverwege stond Lokeren zelfs op voorsprong en toch kon Vossen de spektakelrijke wedstrijd in een beslissende plooi leggen in minuut 98.

Champions League of niet, Leko doet niet aan roteren. De twee opmerkelijke wissels waren wel Mechele en Diatta, die na wekenlang revalideren terug fit waren. Maes verschoof verdediger Diaby naar het middenveld en gunde kersverse spits Jovanovic zijn eerste basisplaats.

Met de deur in huis vallen

Over die Jovanovic gesproken: na acht minuten was de spits al goed voor de openingsgoal. Na een weggewerkte corner werd de spits uit het oog verloren en hij joeg een afvallende bal tegen de touwen: 0-1!

Dat was trouwens niet alles: later in de eerste helft zou Jovanovic ook nog eens twee keer de paal raken. Stel je voor, openen met een hattrick in Brugge. Dat had meteen onsterfelijke status in Lokeren betekend.

Het bleef uiteindelijk bij dat ene goaltje, maar wat had Club Brugge het toch moeilijk. Blauw-zwart kreeg nauwelijks een kans bij elkaar gevoetbald in waarschijnlijk de minste helft die ze dit seizoen al gespeeld hebben. Al moet het zeker gezegd worden: op de kansen die er waren, kwam belofteninternational De Wolf telkens perfect tussen met straffe reddingen.

Uiteraard wou Club niet met puntenverlies naar Dortmund toeleven en al zeker niet met verlies. Vanaf minuut 46 ging de hele ploeg dan ook aanzienlijk hoger drukken. Mét resultaat, maar wel via een omweg.

Eerst niet, dan wel

Wesley duwde Deschacht van zich af en trapte oog in oog met De Wolf de gelijkmaker binnen. Maar... die duw was te hard, vond de VAR, en na vijf minuten treuzelen keurde Dierick het doelpunt terecht af.

Geen zorgen, want twee minuten later was het wél raak. Wesley trapte via een Lokers been in corner, Vormer gooide die voor doel en Poulain maakte met de kop het eerste geldige doelpunt voor blauw-zwart.

Het ging er nog hard aan toe in het laatste halfuur. De beste kans was voor Vanaken, die zich het doelpunt van de speeldag door de neus geboord zag wanneer zijn afstandsschot op de kruising landde.

Minuut 98!

Door het vele tijdrekken en de VAR-fases kwamen er maar liefst zeven minuten bij en Club benutte de allerlaatste minuut van die extra tijd. Skulason trok Openda neer en Dierick legde de bal - na lang overleg met de VAR en raadpleging van de beelden - op de stip. Vossen twijfelde niet en legde de 2-1 binnen, gek einde van een spektakelmatch met 2-1 als eindstand!