Datum: 27/09/2018 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Lotto Park
Union SG knikkert dankzij superspits inspiratie- en futloos Anderlecht uit de beker
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht verliest met 0-3 van Union SG en ligt uit de beker

Union SG knikkert dankzij superspits inspiratie- en futloos Anderlecht uit de beker

Croky Cup à l'Ancienne... In de beker waren er vorig seizoen deze ronde geen of amper verrassingen. Woensdag werd de traditie al in ere hersteld. Donderdag volgde 'der Üntergang' in het Astridpark. Union SG won - oververdiend - de Brusselse derby. Nee, er zijn geen zekerheden meer...

Geen wedstrijd die boller kan staan van de historiek dan Anderlecht-Union. Of ja, had de wedstrijd in het Dudenpark gespeeld geweest... Maar goed, de 1.500 - en een paar tientallen in de Anderlecht-vakken - zorgden ervoor dat ze zo goed als thuis speelden. 

Jaloers op Niakaté

In bekermatchen is de kwaliteit van de spelers veelal niet doorslaggevend, wel de wil om te winnen. Teams uit lagere reeksen zijn meestal iets gemotiveerder dan hun collega's uit 1A. Vraag het maar aan Michel Preud'homme, Ivan Leko, Yannick Ferrera en Laszlo Bölöni.

Hein Vanhaezebrouck wou niet in dezelfde val trappen en bracht - buiten Boeckx, Kayembe en Kums, zijn volledige basisploeg aan de aftrap. Als gasten als Musona, Appiah en Lokonga dachten dat ze wel een kans zouden krijgen... Maar Union Saint-Gilloise had er zin in en Anderlecht... niet. 

Maak dan je borst maar nat, want de Sloveen Luka Elsner heeft er een stevige organisatie neergepoot en heeft met Niakaté een aanvaller rondlopen waar menig eersteklasser jaloers op is. De Fransman heeft alles wat een goeie aanvaller moet hebben: kracht, snelheid, techniek en doelgerichtheid. Vranjes had er zijn handen en voeten mee vol. 

Te tam

De beste kans van de eerste helft kwam wel op naam van Serge Tabekou. De ex-Buffalo kromde zijn schot van buiten de zestien... tegen de paal. Boeckx kon er enkel naar kijken en Anderlecht ontsnapte. De twee Brusselse ploegen waren elkaars evenknie. 

En net voor de rust kroonde Union zich zelfs tot de betere: een perfect uitgevoerde counter. Tau bleef verrassend sterk op de been in duel met Gerkens en lanceerde Niakaté. En dan haal je de 25-jarige Fransman niet meer terug: perfect in het hoekje naast Boeckx. 

Anderlecht was 'te tam'. Amper bewegende spelers en geen aanspeelpunten vooraan. Perdichizzi en Moreno kenden een rustige avond tegen Dimata en Gerkens. Er kwam pas gevaar in toen Amuzu mocht opdraven. Saussez redde enkele seconden na zijn invalbeurt een geweldige trap.

En Boeckx maakte het nog erger voor Anderlecht. Op een klein kwartier van het einde dacht de doelman Niakaté even ver buiten zijn doelgebied te gaan afstoppen. Dat doe je dus niet met zo'n spits hé... 0-2 en boeken toe. Niakaté maakte er zelfs nog een hattrick van op aangeven van Tabekou. 0-3, zotjes! Saelemaekers kreeg zelfs nog rood. Dat wordt weer een zware kater: voor die van Union een positieve, voor de Anderlecht-fans een heel negatieve. 

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 4
Vranješ Ognjen 90' 4
Sanneh Bubacarr 90' 6
Bornauw Sebastiaan 90' 7
Makarenko Yevgen   90' 3
Kayembe Edo 58' 5
Najar Rodriguez Andy Aryel 69' 5
Morioka Ryota   68' 6
Kums Sven 90' 5
Dimata Landry 90' 4
Gerkens Pieter 90' 4
  Bank G Beoordeel
Amuzu Francis 32' 6
Santini Ivan 22' 5
Saelemaekers Alexis   21' 5
Appiah Dennis -  
Musona Knowledge -  
Sambi Lokonga Albert -  
Milic Antonio -  
de Jong Boy -  
Didillon Thomas -  

Union SG Union SG

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien   90' -
Vega Federico 90' -
Moreno Hernandez Carlos David   90' -
Perdichizzi Pietro 90' -
Kis Kevin 0'  
Tabekou Serge A 0'  
Besuschkow Max 80' -
Morren Charles 90' -
Selemani Faïz   90' -
Niakaté Youssoufou ⚽ ⚽ ⚽ 87' -
Tau Percy A   67' -
  Bank G Beoordeel
Gérard Abdelrafik 23' -
Peyre Thibault 10' -
Ferber Roman 3'  
D'Alberto Enzo -  
Hamzaoui Anas -  
Vercauteren Julien -  
Bouekou Nils -  
Herbeleef Anderlecht - Union SG