Datum: 24/11/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Diaz Arena
Yves Vanderhaeghe kan comeback bij Kortrijk in stijl vieren en mag 'nieuwkomers' danken na felbevochten zege in Oostende
Yves Vanderhaeghe kan comeback bij Kortrijk in stijl vieren en mag 'nieuwkomers' danken na felbevochten zege in Oostende
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe heeft zijn debuut bij KV Kortrijk niet gemist. De goede uitreputatie van de Kerels werd bevestigd met een zege in en tegen KV Oostende. Die waren na een snelle strafschop nochtans op voorsprong gekomen, maar KVK ging erop en erover.

  • Vanderhaeghe wilde een debuut in majeur bij terugkeer bij Kortrijk op bezoek bij ex-ploeg Oostende
  • Thuisploeg snel op voorsprong na strafschop
  • Batsula zet 'foutje' van handspel recht met assist op Avenatti
  • Zivkovic raakt niet voorbij Kaminski, Mboyo maakt wél het verschil

KV Oostende had dit seizoen nog geen al te beste thuisreputatie laten zien en zat met een 5 op 21 sinds eind september. Het wilde dan ook graag nog een keertje winnen, al was het maar om KV Kortrijk niet over zich te laten springen. Milovic kwam de geschorste Nkaka vervangen, Vanlerberghe schoof een rijtje door.

Opvallend debuut

De bezoekers uit Kortrijk hadden dit seizoen al drie keer gewonnen op verplaatsing en wilden onder hun nieuwe coach Yves Vanderhaeghe meteen knallen. Onder meer door een aantal schorsingen liefst vier wijzigingen bij de Kerels: Rolland, Batsula, Avenatti en Kumordzi vervingen Kagelmacher, D'Haene, Kanu en Van der Bruggen.

Avenatti werd in de laatste weken onder De Boeck helemaal afgebrand maar kreeg dus zijn kans, Batsula maakte zijn debuut en Kumordzi is eindelijk terug voetballer na een dopingschorsing. "Ik wil een aantal jongens een nieuwe kans geven", klonk het vooraf bij de oefenmeester.

Erop en erover

Nieuweling Batsula eiste meteen een hoofdrol op. Eerst negatief, door een voorzet van Capon in de eigen box een beetje met de arm mee te nemen - strafschop en 1-0 via Zivkovic. Daarna door een knappe assist te  leveren aan Avenatti, die bedankte voor het vertrouwen van Vanderhaeghe met de 1-1.

Richairo Zivkovic trok ondertussen steeds meer haren uit zijn knikker. Tot drie keer toe mocht hij alleen op Kaminski af, maar de bezoekende goalie maakte zich steeds goed breed. En ook met een rake kopslag raakte hij niet voorbij de goalie.

Dan werd Mboyo meer beloond voor zijn harde werk en vele pogingen. Na een hoekschop die hij zelf had afgedwongen kon hij na veel vijven en zessen van dichtbij de bal voorbij Ondoa werken. Beide teams kregen nog kansen en Kumordzi redde nog een bal van de lijn. Zo bleef het bij 1-2, een knappe zege voor Kortrijk dat over de Kustboys wipt in de stand.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ondoa Fabrice 90' -
Milovic Goran 60' -
Faes Wout   90' -
Lombaerts Nicolas 90' -
Capon Brecht 66' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Vanlerberghe Jordi 90' -
De Bock Laurens 90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Zivkovic Richairo 90' -
Coopman Sander 82' -
  Bank G Beoordeel
Sakala Junior Fashion 30' -
Bataille Jelle 24' -
Guri Sindrit 8'  
Boonen Indy -  
Özkan Hasan -  
Dutoit William -  
Marquet François -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Stojanovic Jovan A 73' -
Kaminski Thomas 90' -
Azouni Larry 90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
Hines-Ike Brendan 90' -
Batsula Andriy A 90' -
De Sart Julien 90' -
Rolland Elohim 90' -
Chevalier Teddy 84' -
Avenatti Felipe  90' -
Mboyo Ilombé 66' -
  Bank G Beoordeel
Ouali Idir 24' -
Kanu Rubenilson 17' -
Harisis Haris 6'  
Ajagun Abdul -  
Bruzzese Sébastien -  
Ezekiel Imoh -  
Lepoint Christophe -  
Herbeleef KV Oostende - KV Kortrijk

Vooraf