Datum: 25/11/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Spektakelstuk met zes goals: Charleroi buigt achterstand om in zege, Lokeren blijft rode lantaarn
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren

Lokeren 2-4 Charleroi

Charleroi en Lokeren hebben de eerste speeldag van de terugronde stijlvol afgesloten. In een spektakelstuk met maar liefst zes doelpunten konden de Carolo's een achterstand nog ombuigen in een overwinning: 2-4!

Amper drie graden gaf de thermometer aan in Lokeren en tóch keken de supporters van beide ploegen niet echt uit naar de rust. De eerste periode was immers een spektakelstuk zoals ze dat tegenwoordig niet vaak meer zien op Daknam. Na een kwartiertje waren de nullen al van het scorebord geveegd.

Hupperts speelde wellicht zijn beste helft van het seizoen en dook constant gevaarlijk op voor doel. Eerst kreeg hij zijn assist niet toen Miric op de voeten van doelman Penneteau besloot, maar in de eerstvolgende actie krulde hij het leer zelf enig mooi via de paal binnen: 1-0!

Kort feestje

Het feestje van de thuisfans duurde... Twee minuten. Dan was het al de beurt aan de bezoekers. Gholizadeh zag een gaatje en liet De Wolf kansloos op de snelle gelijkmaker: 1-1!

Snel goaltje dus voor beide ploegen en ze zouden ook allebei nog eens het doelkader raken. Het schitterende afstandsschot van Benavente verdiende meer dan een afdruk op de dwarsligger, Hupperts vond vanuit een erg scherpe hoek de paal in zijn weg.

Goals à volonté

Het derde doelpunt hing nadrukkelijk in de lucht. Voor de rust maakte Lokeren nog het meeste aanspraak, erna trok Charleroi het laken echter naar zich toe mét resultaat (en veel geluk). Het afgeweken schot van Gholizadeh belandde in de voeten van Benavente, die de 1-2 simpel kon maken.

Lokeren was zichtbaar aangeslagen en begon in alle departementen wat te panikeren. De ballen voorin kwamen niet meer aan en bij Charleroi wél. Hun counters waren aartsgevaarlijk en uiteindelijk deden de invallers de boeken toe in een straf slotkwartier. Osimhen en Perbet (ex-Sporting) kwamen op het scorebord, de treffer van Diaby tussendoor maakte geen verschil aan de puntenverdeling. Eindstand: 2-4.

Een harde les voor Lokeren: een match heeft niet één, maar twee helften. Charleroi sluit met deze overwinning weer aan bij de top zes, terwijl Lokeren de rode lantaarn niet kan doorgeven aan W-Beveren.