Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Racing Genk blijft steken op een 1-1 gelijkspel tegen Kortrijk

Racing Genk heeft zaterdag opnieuw niet kunnen winnen in de eigen Luminus Arena. Ondanks een pak mogelijkheden, geraakte de competitieleider niet voorbij Kortrijk. Het verhaal van de voorbije thuismatchen.

Philippe Clement gunde enkele spelers rust tijdens de bekerpartij in Charleroi en trad opnieuw aan met de elf die Anderlecht versloegen. Bij Kortrijk wijzigde Vanderhaeghe op drie plaatsen waardoor Van der Bruggen, Batsula en Ezekiel in de ploeg kwamen.

Onder een felle plensbui trok Racing Genk van bij het begin op volle kracht naar voor. De bezoekers overleefden gedurende 20 minuten, maar dan was het toch prijs. Een slimme bal van Trossard tot bij Samatta die de 1-0 staalhard via de lat tegen de touwen knalde.

Wat volgde was minutenlang een ware Genkse demonstratie. Trossard scoorde, maar vanuit buitenspel en Pozuelo trapte na een geweldige actie hard op de paal.

Kortrijk kon aanvankelijk twee keer dreigen via Rolland. Zijn eerste schot was een schuiver die naast ging, zijn tweede poging was bijzonder knap en ging maar net aan de verkeerde kant van de kruising buiten.

Op het moment dat iedereen dacht dat Genk met 1-0 de rust in zou gaan, besliste De Sart daar anders over. Hij kreeg een zee van tijd om aan te leggen en trapte bijzonder mooi in de rechterhoek. (1-1)

Kort na de pauze riep de VAR scheidsrechter Alen op om handspel van Kumordzi te bekijken, maar Alen ging tegen het advies van de VAR in en legde het leer niet op de stip.

De tweede helft werd het verhaal van de voorbije thuismatchen van de Smurfen. Tal van mogelijkheden, maar ze werden niet afgewerkt. Aidoo trapte langs een leeg doel, een pak vrije trappen werden heel zwak genomen.

Chevalier laat het liggen

De bezoekers hadden nog dé uitgelezen kans voor een perfecte hold up, maar de ingevallen Chevalier liet de scherpe counter onbenut. In het slot werd een kopbal van Gano nog op de lijn gekeerd. Zo bleef het 1-1 en schiet Genk zich opnieuw in de eigen voet in de Luminus Arena. Yves Vanderhaeghe blijft het goed doen met zijn team.