andAnderlecht
chaCharleroi
1-0
1-1
89' Cristian Benavente (pen)
Datum: 09/12/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Jonge garde Anderlecht vergeet het af te maken en krijgt deksel op de neus
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-Charleroi werd 1-1

Jonge garde Anderlecht vergeet het af te maken en krijgt deksel op de neus
Foto: © photonews

Het zit Anderlecht absoluut niet mee dit seizoen. De jonge garde - en vooral Lokonga - van Hein Vanhaezebrouck speelde een meer dan degelijke partij tegen Charleroi, maar moest finaal genoegen nemen met een punt. In de slotfase beging Bornauw handspel en ging de bal op de stip.

Hein Vanhaezebrouck heeft nog meer problemen dan enkel het veld en het niveau van zijn ploeg. Nu moet hij ook al zijn kleedkamer op één lijn gaan krijgen. Zo zei hij voor de match dat "sommigen een volledig gebrek aan interesse toonden". Dat Bakkali, Vranjes en Saief zelfs niet op het wedstrijdblad van 20 man figureerden, is veelzeggend.

Charerloi: twee reuzenkansen

En dus moest Hein zowaar Morioka gaan opvissen en een risico nemen met de niet helemaal fitte Dimata. Je hebt zo van die seizoenen waar er niks op zijn plaats valt zeker? Die schoonmaak in januari zou wel eens grote proporties kunnen aannemen.

Na een heel flauw openingskwartier stak Amuzu het vuur aan de lont. Een knal op de paal keerde terug in de armen van Penneteau, Dessoleil werd moederziel alleen gelaten om te koppen bij een corner en wat Benavente helemaal alleen voor Didillon kreeg, mag ook wel een reuzenkans genoemd worden. Twee amper te missen mogelijkheden voor Charleroi.

Héél sterke Lokonga

En ook Bornauw kreeg nog een goeie schietkans, maar Penneteau strekte zijn oude lijf zover dat hij de bal op één of andere manier nog uit de hoek kreeg. Leuk om te kijken, ondanks het gebrek aan doelpunten. Beide verdedigingen lieten echter steken genoeg vallen om wat spektakel te krijgen op de Anderlechtse akker.

Morioka zijn handelingssnelheid lag nog altijd te laag om een impact te hebben op het spel. Kums en Lokonga deden het achter hem wel bijzonder goed. De twee recupereerden en verdeelden. Lokonga vond Dimata en die speelde door naar de volledig vrijstaande Amuzu, die perfect afwerkte. Twee minuten ver in de tweede helft...

De jonkies deden het voor Anderlecht. Want ook Bornauw speelde heel secuur in de verdediging. Charleroi vond in de tweede helft nooit het goeie ritme en geraakte bijna niet tot bij Didillon. De kansen werden schaarser, maar Anderlecht bleef wel drukken voor die tweede.

Maar het niet afmaken, is dit seizoen dodelijk voor paars-wit. In de slotfase kwam Charleroi een zeldzame keer in de zestien: Dessoleil kopte en Bornauw kreeg de bal tegen de hand. Penalty en daar wist Benavente wel raad mee. Weeral puntenverlies voor de Brusselaars...

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel   90' 6
Bornauw Sebastiaan   90' 6
Lawrence James 46' 5
Sambi Lokonga Albert 90' 7
Kums Sven   90' 5.5
Saelemaekers Alexis 90' 5.5
Amuzu Francis 90' 8
Morioka Ryota 75' 5
Dimata Landry 90' 6
Santini Ivan   90' 5.5
  Bank G Beoordeel
Milic Antonio 44' 5
Verschaeren Yari 15' 5
Dauda Mohammed -  
Sanneh Bubacarr -  
Boeckx Frank -  
Gerkens Pieter -  
Doku Jérémy -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Marinos Stergos 90' -
Zajkov Gjoko 90' -
Dessoleil Dorian 90' -
Fortuna Nurio 90' -
Ilaimaharitra Marco   90' -
Diandy Cristophe 74' -
Benavente Cristian  90' -
Gholizadeh Ali 54' -
Osimhen Victor James 90' -
Bruno Massimo 61' -
  Bank G Beoordeel
Henen David 36' -
Perbet Jérémy 29' -
Niane Adama 16' -
Busi Maxime -  
Hendrickx Gaëtan -  
Baume Valentin -  
Dervite Dorian -  
Herbeleef Anderlecht - Charleroi