Beker

Word fan van Beker!
Facebook
RSS Feed van Beker Download kalender van Beker

KAA Gent Ladies - Anderlecht ()

Kies jouw voorkeur
KAA Gent Ladies
Neutraal
Anderlecht
1%99%
Onbekend
Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend

KAA Gent Ladies kloppen Anderlecht in leuke bekermatch voor vol huis

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt vanuit Oostakker
Datum
0 reacties
KAA Gent Ladies kloppen Anderlecht in leuke bekermatch voor vol huis
Foto: © Louis Evrard

Meer dan 1000 toeschouwers tekenden present voor een absolute kraker in het Belgisch vrouwenvoetbal tussen Gent en Anderlecht. En ze kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld, zoveel was duidelijk.

RSC Anderlecht mag in april als leider de play-offs in en heeft een serieuze voorsprong op het nummer 2, de KAA Gent Ladies. Maar: een cupmatch is altijd anders én de KAA Gent Ladies deden het de voorbije jaren ook al een paar keer goed tegen paars-wit in de Beker - met als summum de bekerwinst in 2017.

En ook anno 2019 wilden de Buffalo's van de Cup een hoofddoel maken, zeker nu ook de mannenploeg al de bekerfinale wisten te bereiken. Met een halve finale tegen WS Woluwe voor de boeg een realistisch doel bij winst in de kwartfinale.

Eentje voor en eentje na de pauze

De thuisploeg toonde in de eerste helft meteen dominantie. Het had het meeste balbezit, kwam het meest in de buurt van de grote rechthoek en kreeg ook vijf corners voor de pauze tegenover nul voor de Brusselaars. Die dominantie leverde lange tijd echter weinig op.

Tot iets voor rust plots een bal door Lenie Onzia heerlijk op de slof werd genomen, meteen goed voor de 1-0. Odeurs kansloos op die fase, net als kort na de pauze toen Onzia Maximus in het straatje stuurde en die uitpakte met een briljante lob.

Op naar de halve finale

Paars-wit was nochtans gretig uit de kleedkamers gekomen en bij een voorzet van Merchiers had de gelijkmaker ook op het bord gekund, maar het ontbrak Anderlecht in deze kwartfinale vooral aan efficiëntie en daadkracht in de grote rechthoek. 

Niet dat ze niet probeerden om de bakens nog te verzetten, maar de overwinning van de Gent Ladies kwam eigenlijk nooit echt in het gedrang - de aansluitingstreffer via Sarah Wijnants kwam daarvoor te laat. Minnaert kon er in blessuretijd met een trap van heel ver nog 3-1 van maken. Half april wacht de halve finale tegen Woluwe, op 22 april mogelijk een nieuwe bekerfinale.

Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Gebeurtenissen

KAA Gent Ladies

Nog niet gekend.

Anderlecht

Nog niet gekend.
Filip De Winne  
Kalender / Voetbaluitslagen Betfirst
26/01 15:00 Fémina White Star Fémina White Star 5-0 FF Svelta Melsele Svelta Melsele Fémina White Star - Svelta Melsele
26/01 15:00 KRC Genk Ladies KRC Genk Ladies 5-0 Dames Eendracht Aalst Dames Eendracht Aalst KRC Genk Ladies - Dames Eendracht Aalst
09/03 15:00 Standard de Liège Standard de Liège 5-0 KRC Genk Ladies B KRC Genk Ladies B Standard de Liège - KRC Genk Ladies B
24/03 15:00 KAA Gent Ladies KAA Gent Ladies 3-1 Anderlecht Anderlecht KAA Gent Ladies - Anderlecht
Topschutters Betfirst
  Speler Goals
1. KAA Gent Ladies Minnaert 2
2. Anderlecht Wijnants 1
3. KAA Gent Ladies Maximus 1
4. KAA Gent Ladies Abdulai Toloba 1
5. KAA Gent Ladies Onzia 1