Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Sportpark Schoonenberg
Valse start voor Standard Fémina

Standard Fémina heeft meteen puntenverlies geleden op de openingsspeeldag van de BeNe League. Telstar hield de vice-kampioen op een 1-1 gelijkspel.

Standard was nochtans heel snel op voorsprong gekomen via Vanity Lewerissa en kreeg daarna nog enkele kansen om de score uit te diepen.

Het verzuimde echter om de wedstrijd monddood te maken en gaandeweg kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dat leidde tien minuten voor tijd tot de gelijkmaker via Vugts, meteen ook de eindstand.

Telstar en Standard delen zo de punten, meteen het eerste puntenverlies van Standard, dat dit seizoen voor de titel wil gaan.

In een volledig Nederlands duel tussen Heerenveen en PSV/FC Eindhoven werd het 3-2 voor Heerenveen. De andere duels zijn nog bezig, daar is het veelal rusten geblazen op dit moment. Kampioen Twente leidt bij de rust al met 0-6 op OHL.