Beerschot AC
Anderlecht
Datum: 31/01/2014 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 18
Anderlecht wint wél in BeNe League, Standard overtuigend, mooi puntje voor Club Brugge
Anderlecht wint wél in BeNe League, Standard overtuigend, mooi puntje voor Club Brugge
Foto: © SC

Gisteren was er de 18e speeldag in de BeNe League. Aan de top van het klassement geen veranderingen, want de top-3 won. Al was het enkel bij Standard zonder moeite. Ook Anderlecht en Club Brugge deden het goed.

Zwolle - Standard 0-5

Meer dan een handvol Red Flames van Standard gingen al eens een kijkje nemen hoe de temperatuur in Zwolle is. Wullaert, De Gernier en Coutereels pikten onderweg ook een doelpuntje mee, een mooie voorbode voor binnen twee weken? Ook Schoenmakers en Lewerissa scoorden, genoeg voor forfaitcijfers.

Twente - Telstar 2-1

Twente pakte ook de drie punten in een thuiswedstrijd tegen Telstar. Na verlies in Lierse vorige week was nieuw puntenverlies met het oog op de titel nefast, maar het leek er lang naar uit te zien dat het amper een puntendeling zou worden. De vreugde was dan ook groot toen Shanice van de Sanden alsnog scoorde in de laatste minuut.

Ajax - Lierse 1-0

Het nummer 3 in de competitie, Ajax, won ook en blijft zo op een puntje van de leiders. Al na een halve minuut was het raak voor de Amsterdammers via Mandy Versteegt. Lierse probeerde nog, maar moest de wet van de sterkste ondergaan.

Antwerp - Anderlecht 0-1

Een doelpunt van Lucinda Michez twintig minuten voor tijd was goed voor de drie punten. Zo pakte Anderlecht gisteren alsnog drie punten in de provincie Antwerpen.

ADO Den Haag - Club Brugge 1-1

Club Brugge ging op bezoek bij een Nederlandse club uit de subtop. Het vertrouwen in een goed resultaat was er, maar toen Renate Jansen de 1-0 op het bord zette leek het toch weer net niet te worden voor Blauw-Zwart. Dat was echter zonder Nicky Van den Abbeele gerekend, die in de slotminuut toch een verdiend puntje naar België wist te nemen.

PSV/FC Eindhoven - AA Gent Ladies 3-0

Voor de pauze werd het al 2-0, in de slotfase werd de eindstand op het bord gezet.

Utrecht - OHL werd afgelast wegens het failliet van de Nederlandse club.