staStandard de Liège
tweFC Twente
Datum: 21/02/2014 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 19
Standard Fémina wint met doelpunt in allerijl
Standard Fémina wint met doelpunt in allerijl
Foto: © SC

Standard Fémina en Twente Vrouwen leken op weg naar een billijk gelijkspel, maar het slotoffensief zorgde uiteindelijk toch nog voor een driepunter voor de Luikse dames. Zij lopen drie punten uit in de stand en hebben nog een match te goed.

Aernout Van Lindt in Luik

De zittribune van de Académie Dreyfus in Luik kan 800 mensen een zitje aanbieden en de tribune zat afgeladen vol. Een kleine honderdtal vurige supporters stonden zelfs rechtstaand hun team aan te moedigen.

Zij zagen Aline Zeler centraal achterin staan, een andere positie dan diegene die ze bezet bij de Red Flames. Die andere Red Flame Davina Philtjens – teruggekeerd na een lange knieblessure – zat nog op de bank en viel halfweg de tweede helft in.

Standard baas zonder doelpunten

In de eerste helft was Standard Fémina meteen present. Na een eerste schuchter kansje van Pieëte – op Broos getrapt – was het vooral de thuisploeg die kansen ontwikkelde. Veel waren er dat niet, ondanks balbezit en veldoverwicht.

Standard kreeg meer dan een handvol corners en een paar vrije trappen van op leuke plaatsen, maar het kon daaruit niet scoren. Met de lange bal werden Wullaert en Lewerissa een aantal keer bereikt, maar ook zij slaagden er niet in om de doelvrouw uit Enschede echt te bedreigen. De beste kans voor rust was een kopbal van Zeler, over de kooi van Sari van Veenendaal.

Slotoffensief levert op

Ook in de tweede helft weinig echt grote kansen, al pakte Wullaert een keertje uit met een leuk schot dat naast ging. Twente probeerde echter meer door te drukken en kwam er beter uit. Een evenwichtigere tweede helft werd het zo, maar open kansen waren er niet veel. Na een vlotte combinatie kwam Roord wel alleen voor Broos, maar zij schoot te zwak in.

Toen het publiek er het laatste kwartier nog eens extra hard ging achter staan werden de bezoeksters zichtbaar nerveuzer, maar het hield aanvankelijk stand. Demoustier kwam er nog het dichtste bij en ook Lewerissa schoot nog eens net naast.

Een brilscore leek dan ook het gevolg te gaan zijn ... tot Julie Biesmans in allerijl alsnog het winnende doelpunt lukte. En wat voor een: goed weggedraaid en vervolgens soepeltjes de winkelhaak in. Een levensbelangrijk doelpunt ook voor Standard Fémina, dat nu stilaan mag dromen van de titel.