Datum: 14/03/2014 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 21
BeNe: Club Brugge en Gent delen punten na vermakelijk duel

Club Brugge vrouwen en Gent Ladies speelden tegen elkaar gisteren een heuse battle of Flanders. Na een vermakelijke partij verliet iedereen Aalter met een puntje: 2-2.

Aernout Van Lindt in Aalter

Club Brugge Vrouwen en Gent Ladies begonnen in Aalter aan hun Battle of Flanders. De heenwedstrijd stond nog in ieders geheugen: 1-0 in Oostakker met dank aan ex-Bruggespeelster Van Wijnendaele.

Gent wilde ook vandaag winnen en zo de kloof met Brugge verkleinen, terwijl Blauw-Zwart na een aantal gelijke spelen tegen onder andere PSV en Anderlecht eens wilde proeven van een driepunter.

Stilstaande fases troef

De bezoekers begonnen het felst aan de partij, maar al snel nam Brugge over. Evrard moest in de eerste tien minuten tot twee keer toe plat om de thuisploeg van de 1-0 te houden. Eens het zenuwachtige begin weg was, zagen we van beide ploegen af en toe leuke combinaties, maar de fans bleven aanvankelijk toch wat op hun honger zitten.

Op het halfuur klom de thuisploeg wel op voorsprong, toen Heleen Jaques de bal tergend langzaam via de tweede paal voorbij Evrard kopte. Iets voor het uur alweer een stilstaande fase die uiteindelijk voor gevaar zorgde, Vandenbussche kon van dichtbij binnenwerken: 2-0.

Vurig Gent maakt gelijk

De bezoeksters kregen nog meer slecht nieuws te incasseren, nadat De Waele geblesseerd op een brancard het veld moest verlaten. Zij was geraakt aan het onderbeen of de knie.

De Gent Ladies lieten het niet aan hun hart komen en kwamen opzetten. Eerst raakte een voorzet niet weg en kon Iliano van dichtbij de aansluitingstreffer binnenkoppen, tien minuten later toonde Jassina Blom haar kunnen met een doelpunt.

Blom had het tot haar doelpunt moeilijk, maar daarna kwam ze helemaal los. Ze zat nog een aantal keren dicht bij het winnende doelpunt, maar ofwel ging de bal over, ofwel stond Vanhauwaert pal. Brugge had de eerste helft overwicht, het laatste halfuur was voor Gent en al bij al lijkt een puntendeling misschien wel billijk, al schiet geen van beide teams daar echt mee op.