Speeldag: Speeldag 30
Titelfeest Twente nooit in gevaar, OHL en Antwerp boeken knappe zeges

De titel is binnen voor FC Twente. Vooraf twijfelde daar niemand aan, maar de manier waarop de Tukkers de titel binnenhaalden was wel knap. Antwerp nam met een zege afscheid van de BeNe League.

Club Brugge - Twente 0-7

Club Brugge had enkele weken terug twee dure punten afgepakt van die andere titelkandidaat Standard, waardoor de club uit Enschede gewaarschuwd was: zeker in het begin zou het de rangen gesloten moeten houden om zeker niet op achterstand te komen.

Dat zou echter nooit gebeuren: in een mum van tijd stond het 0-2, dankzij Ellen Jansen. Bij de rust (0-4) kon enkel het mirakel van Koksijde de thuisploeg (en bij uitbreiding Standard) nog redden, maar dat lukte niet. De score werd in de slotfase zelfs nog aangedikt to 0-7, en zonder enkele goede reddingen en ondanks enkele afgekeurde doelpunten had het nog zwaarder kunnen uitvallen.

Twente pakt zo de titel in stijl: Tukker Time voor het tweede jaar op rij, na een heel erg knappe zege in Koksijde tegen blauw-zwart, dat bouwt aan de toekomst.

Lierse - Standard 1-2

Standard Fémina had nog een waterkans op de titel, maar de vroege voorsprong van Twente deed alle hoop vervagen. Toch wou het nog zijn eigen wedstrijd winnen en dat lukte ook, al had het er wel de nodige moeite mee.

Zeler bracht de bezoekers iets voor rust op voorsprong, Lewerissa en thuisspeelster Mermans zorgden in dolle minuten voor 0-2 en 1-2. Daarna viel de scoringsmachine aan beide kanten stil, waardoor de 1-2 op het bord bleef.

Zo wint Standard wel zijn laatste wedstrijd, maar verliest het dus in extremis - net als vorig jaar in een titelduel tegen Twente - de hoogste prijs door puntenverlies in de laatste weken.

Antwerp - PSV 1-0

Antwerp nam in Kontich afscheid van de BeNe League: volgend jaar komen de Antwerpenaars niet meer uit op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. Maar tegen PSV - voor de gelegenheid en met oog op de Nederlandse bekerfinale misschien niet in de sterkste opstelling - wou het wel nog eens alles op alles zetten.

En het kon uiteindelijk ook op de laatste speeldag van het seizoen een passend mooi afscheid bieden aan de fans: een 1-0 zege, met dank aan een vroeg doelpunt van Sophie Mannaert. In de stand kruipen ze zo met 9 punten naast AA Gent, weliswaar met een match minder gewonnen.