Datum: 09/10/2014 19:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 7
BeNe: Standard klopt Ajax en blijft ongeslagen

Goed nieuws voor de Belgische clubs in de BeNe League. Gisterenavond won Standard namelijk haar wedstrijd tegen Ajax, waardoor de Rouchettes terug alleen leider zijn met het maximum van de punten.

Standard had tot voor gisteren 15 op 15, terwijl Ajax en Twente elk 15 op 18 hadden. Ajax verloor eerder dit seizoen al (verrassend) van Anderlecht, terwijl Twente punten liet liggen tegen Ajax.

De clash tussen de Luikse dames en die van Amsterdam was dan ook een echte topper te noemen. Lange tijd bleef de match dan ook gesloten, waardoor we al bij al met een logische 0-0 de kleedkamers indoken.

In de tweede helft kwam Standard meer en meer opzetten: het geloofde in de kansen en wilde maar wat graag de drie punten thuishouden. Dat lukte uiteindelijk ook, met dank aan een heel fraai doelpunt halfweg de tweede helft van Cécile De Gernier. De bezoeksters kwamen de neus nog aan het venster steken, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. (AVL)